Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan, despre testarea bucureştenilor pentru COVID-19: ''E bine să facem o testare masivă cu aceste teste ieftine!''

Nicuşor Dan, despre testarea bucureştenilor pentru COVID-19: ''E bine să facem o testare masivă cu aceste teste ieftine!''

Testarea în masă a bucureştenilor nu se poate face din cauza costurilor ridicate, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Peste 100 de milioane de euro ar trebui să plătească municipalitatea, pentru ca toţi locuitorii Capitalei să fie testaţi pentru COVID, însă nu sunt bani.

Nicuşor Dan, despre testarea bucureştenilor pentru COVID-19: ''E bine să facem o testare masivă cu aceste teste ieftine!''
Sursa foto: Nicușor Dan/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    25 Noi 2020   •   10:00

Nicuşo Dan spune că o variantă ar fi utilizarea de teste rapide, care costă de 10 ori mai puţin.

''O testare PCR este 50 de euro. Ca să faci asta la nivelul Bucureştiului, să testezi 2 milioane de oameni PCR, testare în masă, te costă 100 de milioane de euro pe care nu îi avem.

Noile teste rapide, şi sunt două dintre ele care sunt agreate şi recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sunt de 10 ori mai ieftine, şi e bine să facem o testare masivă cu aceste teste ieftine, bineînţeles, pe categorii de persoane, pe personal medical, pe personal social, pe şoferi de transport public, numai că ele nu sunt pe stoc.

Guvernul a comandat trei milioane de astfel de teste şi nu i-au venit ca să poată să înceapă o testare în masă'', a anunţat Nicuşor Dan la un post tv.

Citiţi şi: Firea, mesaj pentru Nicuşor Dan şi Ludovic Orban: “Iar aţi confiscat munca mea şi a echipei mele. Aveţi obrazul gros!”
 

×
Subiecte în articol: teste Nicușor Dan testare masivă primar
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close