Antena 3 CNN Actualitate Nicușor Dan a depus jurământul și este oficial noul Primar General al Bucureştiului

Nicușor Dan a depus jurământul și este oficial noul Primar General al Bucureştiului

Nicușor Dan a depus joi jurământul de primar general al Capitalei, după ce Curtea de Apel București i-a validat mandatul, respingând toate apelurile formulate împotriva sa.

Nicușor Dan a depus jurământul și este oficial noul Primar General al Bucureştiului
de Georgiana Adam    |    29 Oct 2020   •   12:53

La ceremonia de învestitură au participat și liderii partidelor care l-au susținut pe Nicușor Dan. Astfel, în primele rânduri i-am putut regăsi pe liderul PNL, Ludovic Orban, liderul USR, Dan Barna și liderul PLUS, Dacian Cioloș.

”Am să încep cu motto-ul pe care și l-a ales Liga Studenților, acum 30 de ani, preluat de la Avram Iancu: nu ne-am luptat pentru jucării.

Eu sunt convins că bucureștenii care au ieșit în număr mare la vot, nu au ieșit pentru ca niște oameni să își schimbe titulatura pe cartea de vizită. Oamenii au ieșit pentru valori, pentru o reașezare a valorilor, pentru onoare, pentru dreptate, pe scurt, pentru acele lucruri care să îi facă pe români să își dorească să trăiască în acest oraș și în această țară.”, a spus Nicușor Dan în discursul său de învestitură.

Curtea de Apel București a validat luni mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei. Instanța a respins toate apelurile formulate împotriva validării acestuia. Curtea de Apel București a admis excepția tardivității și a respins toate apelurile ca tardiv formulate.

Săptămâna trecută, Nicușor Dan acuza „șicane penibile ale PSD care încearcă să întârzie validarea mandatului de primar general al Bucureștiului”.

În replică, Gabriela Firea a declarat că nu îl blochează ea, ci, "probabil, programul lui Orban. Le arde mai mult de festivisme, decât de soarta oamenilor!".

×
Subiecte în articol: PMB Nicușor Dan
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close