Noaptea Muzeelor 2017. Salariaţii muzeelor publice din România vor protesta, sâmbătă, de Noaptea Muzeelor

de S.T.    |    19 Mai 2017   •   11:02
Noaptea Muzeelor 2017. Salariaţii muzeelor publice din România vor protesta, sâmbătă, de Noaptea Muzeelor Foto: Agerpres

Noaptea Muzeelor 2017. Sâmbătă, salariaţi din muzeele publice din România vor participa la o acţiune de protest, exprimându-şi nemulţumirea faţă de proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, anunţă Cartel Alfa.

Noaptea Muzeelor 2017. Salariaţii muzeelor susţin că sunt discriminaţi, precizând că „patrimoniul este considerat chestiune de securitate naţională” dar „slujitorii lui sunt condamnaţi la sărăcie, boli profesionale, condiţii de lucru, de cele mai multe ori greu de imaginat în lumea civilizată.”

Noaptea Muzeelor 2017. Angajaţii muzeelor vor protesta sâmbătă, în intervalul 12.00-14.00, în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României. Manifestanţii se vor deplasa apoi către sediul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, unde vor staţiona între orele 15.00 – 16,30, prezentându-şi revendicările şi solicitând un dialog cu conducerea ministerului.

 

Sursă: Mediafax
Parteneri
x close