Antena 3 CNN Actualitate Noaptea Muzeelor, un eveniment de succes în toată ţara

Noaptea Muzeelor, un eveniment de succes în toată ţara

Noaptea Muzeelor, un eveniment de succes în toată ţara
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mai 2013   •   09:43
Bucureştenii au invadat centrul Capitalei, formând cozi pentru a vizita expoziţiile şi a participa la evenimentele pregătite de instituţii ca Antipa, Muzeul Naţional de Artă al României şi Biblioteca Centrală Universitară. 
 
Vedeta Nopţii Muzeelor în Bucureşti pare a fi şi în acest an Antipa. Câteva mii de persoane au format o coadă imensă din faţa Muzeului Antipa înspre şoseaua Kiseleff şi până în strada Monetăriei, sperând să reuşească să intre în clădirea care găzduieşte expoziţia "The Human Body".
 
Mii de oameni au stat la coadă aproape jumătate de noapte, pentru a putea vedea şi expoziţia "The Human Body" mai ales că preţul de intrare a fost redus de la 75 de lei la numai 20. 
 
Numai la muzeul Antipa numărul vizitatorilor a ajuns la aproape 20.000. 
 
Bucureştenii care au mai avut timp au mers şi la celelalte muzee din Capitală. La cel de Geologie, oamenii au fost fascinaţi de globul pământesc gigant de la intrare. 
 
Zeci de mii de români au stat la cozile muzeelor din toată ţara pentru a vedea gratuit exponatele. Mulţi spun că anul acesta au avut suprize placute la noaptea muzeelor. În multe oraşe organizatorii au pregatit concerte, ateliere sau focuri de artificii. 
 
Noapte muzeelor a fost sărbătorită la Piteşti cu focuri de artificii şi concerte de muzică medievală. Părinţii şi-au adus copiii pentru a vedea în special animalele împăiate. 
 
Spectacol a fost şi la Târgu Mureş unde a fost inaugurată o instalaţie de lasere cu care este iluminat Palatul Culturii. 
 
Locuitorii Devei au venit în număr mare la muzeu unde le-au fost prezentat rămăşiţe dacice. 
 

×
Subiecte în articol: Noaptea Muzeelor eveniment Capitală
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close