Antena 3 CNN Actualitate Noi controverse în privința lui Ion Ștefan, propunerea pentru Ministerul Dezvoltării. Dovada că s-a încurcat în milioane

Noi controverse în privința lui Ion Ștefan, propunerea pentru Ministerul Dezvoltării. Dovada că s-a încurcat în milioane

Noi controverse în privința lui Ion Ștefan, propunerea pentru Ministerul Dezvoltării. Dovada că s-a încurcat în milioane
Sursa foto: Foto: Facebook/Ion Ștefan
02 Noi 2019   •   00:29

Propunerea de ministru al Dezvoltării, Ștefan Ion, nu e doar în situația de ilegalitate imobiliară, ci și în cea în care nu-și poate justifica averea. 

Oana Zamfir a analizat declarațiile de avere ale lui Ion Ștefan. În 2016 acesta nu avea niciun ban în conturi, a primit însă dividende de 500.000 lei. Un an mai târziu, 150.000 de lei sunt în cont și alte 745.000 lei primește dividende.

În 2018 dispare contul. Probabil s-au cheltuit banii. Iar la dividende situația se complică, pentru că apar 6 milioane de lei, pe cele trei firme, însă neridicate. Un an mai târziu reapare contul, cu ceva mai puțini bani, nimic anormal. Lar din cele 6 milioane dividende sunt ridicați doar 100.000 de lei.

Problema apare atunci când facem totalul, pentru că se poate observa că a împrumutat mai mult decât avea disponibil.

Mai multe amănunte, în materialul de mai jos:

Cum a păgubit Ștefan Ion bugetul local cu o sumă uriașă

Ștefan Ion a fost în mijlocul unor controverse în aceste zile și a recunoscut că se află într-o situație de ilegalitate imobiliară, dar pe care încearcă să o repare. 

Primăria Focșani i-a făcut o solicitare să-și achite de urgență datoriile pentru casa lui de 910 metri pătrați. 

Ion Ştefan, care este numit „deputatul grindă”, a păgubit bugetul local al municipiului cu peste o jumătate de miliard de lei vechi. Vila demnitarului a fost declarată la primărie drept o casă de 76 de metri pătraţi, iar timp de aproape 20 de ani a plătit un impozit mult mai mic. 

Ion Ştefan a scris luni, într-o postare pe Facebook, că îşi recunoaşte greşeala şi că va plăti „tot ceea ce este de plătit la Primăria Focşani” pentru casa în care locuieşte. 

Citiți și: Ministrul propus la Dezvoltare, după ce s-a aflat că n-a plătit impozit pe vila de 910 mp: „Primăria nu m-a înștiințat că am de plătit această sumă”

×
Subiecte în articol: ministru
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close