Antena 3 CNN Actualitate Noi date din ancheta agricultorilor acuzați că au stropit legumele cu substanțe toxice: "Castraveții trebuie să fie retrași de la vânzare"

Noi date din ancheta agricultorilor acuzați că au stropit legumele cu substanțe toxice: "Castraveții trebuie să fie retrași de la vânzare"

Expertiza care îi vizează pe cei trei legumicultori din Buzău, acuzați că au folosit substanțe neconforme pentru a grăbi coacerea legumelor, s-a încheiat. Conform analizelor, castraveţii trebuie să fie retraşi urgent de la vânzare.

Noi date din ancheta agricultorilor acuzați că au stropit legumele cu substanțe toxice: "Castraveții trebuie să fie retrași de la vânzare"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2023   •   10:53

Potrivit procurorilor, roşiile tratate cu substanţe neconforme pot fi consumate, întrucât concentraţia de substanţe chimice este în limita admisă.

Cu toate acestea, castraveții cultivați de legumicultorii buzoieni trebuie să fie retrași de la vânzare, aceștia fiind dăunători pentru sănătate.

Dacă justiţia îi va găsi vinovaţi, legumicultorii pot pierde banii din programul Tomata, dar și certificatele de producător.

Din cauza scandalului, legumicultorii din Glodeanu Sărat spun că au ajuns să fie evitați de clienți și susţin ca vor ajunge să-și vândă marfa pe nimic.

Citește și: Culegători ilegali de trufe, cu șase câini de urmă, prinși de Poliție, în Neamț

Cei trei legumicultori sunt cercetați în stare de libertate, ancheta nefiind încă finalizată.

La începutul lunii mai, polițiștii buzoieni au prins în flagrant un transport de substanțe ilegale aduse din Turcia, folosite pentru creșterea și coacerea forțată a legumelor.

La acel moment, polițiștii au ridicat peste 200 de kilograme şi peste 350 de litri de substanţe toxice, unele dintre acestea fiind expirate.

×
Subiecte în articol: legumicultori Buzau
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close