Antena 3 CNN Actualitate Noi imagini din interiorul saloanelor distruse în incendiul de la Institutul Matei Balş

Noi imagini din interiorul saloanelor distruse în incendiul de la Institutul Matei Balş

Noi imagini din interiorul saloanelor distruse în incendiul de la Institutul Matei Balş din Bucureşti au fost obţinute de Antena 3.

Noi imagini din interiorul saloanelor distruse în incendiul de la Institutul Matei Balş
Sursa foto: Antena 3
de Gina Vacariu    |    22 Feb 2021   •   09:53

În noile imagini se poate observa forţa flăcărilor şi daunelor provocate în urma incendiului devastator. Printre acestea se numără şi o imagine cu un panou electric, dar şi paturile dintr-un salon, care sunt foarte apropiate, în timp ce pereţii sunt negri de la fumul gros emanat.

În această dimineaţă, bilanţul tragediei de la Institutul Matei Balş a ajuns la 23 de morţi, după ce un cetăţean italian, internat în Pavilionul V al institutului, în noaptea tragică, a murit.

Incendiul a izbucnit într-un salon la institutului, în jurul orei 05.00, pe data de 29 ianuarie 2021, iar momentul izbucnirii incendiului a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Incendiul, care ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la sistemul electric, ar fi fost urmat de exploziile a două butelii de oxigen.

Mărturii din infernul de la Balş. Paramedic SMURD: "Nu mai văzusem aşa ceva până atunci decât în filme"

Cosmin Precup, paramedic voluntar la SMURD, a fost printre primii salvatori care au ajuns la Institutul Matei Balş şi a povestit în exclusivitate pentru Antena 3 ce a simţit în acele momente.

"Era o stare de oboseală combinată cu ce văzusem acolo. Nu mai văzusem aşa ceva până atunci. Efectiv eram impresionat şi copleşit de nivelul tragediei.

Era un mesaj foarte scurt, în care se specifica că e cod roşu şi să ajutăm cu ce putem la Balş. M-am echipat în secunda următoare şi cred că în maxim 10 minute, eram acolo.

Cred că văzusem aşa ceva doar în filme, doar că acum era mai profund, că era totul real. Emoţie amestecată cu adrenalină, încerci să faci tot ce poţi ca să ajuti şi restul depinde de Dumnezeu", a declarat paramedicul.

×
Subiecte în articol: Institutul Matei Balș
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close