Antena 3 CNN Actualitate Noile măsuri, pline de neclarităţi! Oamenii spun că nu legislaţia e cheia, ci educaţia: ''Bunul simţ nu se stabileşte prin lege!''

Noile măsuri, pline de neclarităţi! Oamenii spun că nu legislaţia e cheia, ci educaţia: ''Bunul simţ nu se stabileşte prin lege!''

Noile restricţii propuse de autorităţile de la Bucureşti, bagă în ceaţă românii. Nimeni nu ştie precis ce înseamnă spaţii aglomerate şi nici când ai exact ar trebui să poarte masca de protecţie. Ar fi indicat să se poarte tot timpul, spun unii dintre ei. Propunerile comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă urmează să fie dezbătute şi aprobate astăzi în şedinţa de Guvern de la ora 18.

Noile măsuri, pline de neclarităţi! Oamenii spun că nu legislaţia e cheia, ci educaţia: ''Bunul simţ nu se stabileşte prin lege!''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Orgo    |    29 Iul 2020   •   17:45

Cu un virus care se propagă cu o viteză mai mare ca niciodată, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă vrea să ia măsuri şi mai restrictive.

La terase şi în sălile de jocuri de noroc se dă stingerea după ora 23, iar purtarea măştii o să devină obligatorie şi în spaţiile publice deschise.

''În plus, hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este plină de necunoscute în acest moment, iar una dintre ele se referă la definirea spaţiilor aglomerate. Ar putea fi zonele evidente, cum sunt pieţele, dar ar putea fi şi parcurile, dar şi spaţiile din jurul blocurilor, unde seara se adună foarte multe persoane. Autorităţile trebuie să vină cu clarificări în perioada următoare'' , a spus Cristi Popovici, reporter Antena 3.

Toată lumea aşteaptă clarificări.

''Ar trebui ca legea să fie clară pentru toţi. Se poartă în anumite spaţii, se poartă în anumite situaţii, nu aşa'', spune o femeie aflată în piaţă.

Cu sau fără lege, oamenii consideră că e arhinecesar să ne protejăm nasul şi gura chiar şi în spaţiile deschise. Tot ei spun că nu legislaţia e cheia, ci educaţia.

''Bunul simţ nu se stabileşte prin lege'', spune un bărbat aflat la cumpărături în piaţă.

Românii le mai dau un sfat guvernanţilor .Ar trebui să elimine neclarităţile înainte ca legea să ajungă pe masa judecătorilor CCR.

''Ar trebui să nu mai fi interpretabilă ca să nu mai acţioneze iar la Avocatul Poporului, să o întoarcă înapoi la Curtea Constituţională'', spune un cetăţean.

Dacă vor fi aprobate în şedinţa de Guvern, noile măsuri ar putea intra în vigoare de la 1 august.

×
Subiecte în articol: masuri neclaritati
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close