Antena 3 CNN Actualitate Nominalizarea Roşia Montană la UNESCO, în pericol. Cioloş a bătut în retragere

Nominalizarea Roşia Montană la UNESCO, în pericol. Cioloş a bătut în retragere

Nominalizarea Roşia Montană la UNESCO, în pericol. Cioloş a bătut în retragere
03 Ian 2017   •   11:32

Marţi a ajuns la sediului Guvernului petiţia pentru depunerea dosarului Roşia Montana în Patrimoniul UNESCO. Cei peste 10.000 de oameni care au semnat petiţia în doar câteva zile îi cer premierului Dacian Cioloş să îşi asume de urgenţă depunerea dosarului de nominalizare.

Dosarul a fost definitivat pe 9 decembrie, dar Guvernul Cioloş a decis să nu il mai depună pe motiv că atribuţiile cabinetului sunt limitate după alegerile parlamentare. Potrivit ministrului Culturii, Corina Șuteu, înscrierea oficială pe agenda UNESCO depinde doar de semnătura premierului în funcţie.

Situl a intrat pe lista de propuneri a României adresată UNESCO în luna februarie, la șase ani de la solicitarea oficială înaintată de reprezentanții societatii civile și după serii întregi de acţiuni și proteste în favoarea conservării sitului și interzicerii exploatării miniere în zonă.

Claudia Apostol, fondatoarea platformei care a iniţiat petiţia, de-clic.ro, a oferit, în emisiunea ''Previziuni'', mai multe amănunte despre acestă situaţie:

''Sunt ultimele ore în care Dacian Cioloş încă mai poate face ceva. (...) Acest dosar, procedural, nu trebuie să obţină avize de la toate ministerele, relaţia cu UNESCO este gestionată de Ministerul Culturii, astfel că această decizie nu poate fi împiedicată de atribuţiile restrânse ale acestui guvern'', a spus Claudia Apostol

Citeşte şi Guvernul Cioloş nu depune dosarul Roșia Montană la UNESCO. Alex Găvan: ”Dacian Cioloș să nu trădeze încrederea cu care a fost învestit!”

×
Subiecte în articol: UNESCO Rosia Montana
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close