Antena 3 CNN Actualitate Norica Nicolai: Kovesi știa clar că audierea la Bruxelles are loc pe 26 februarie

Norica Nicolai: Kovesi știa clar că audierea la Bruxelles are loc pe 26 februarie

Norica Nicolai: Kovesi știa clar că audierea la Bruxelles are loc pe 26 februarie
13 Feb 2019   •   23:57

Norica Nicolai a afirmat, miercuri, la "100 de minute", că există un calendar strict privind procedura de selecție pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European și că acesta prevede că Laura Codruța Kovesi va fi audiată abia pe 26 ianuarie.

Citește și: Surse: Kovesi ar fi primit mită genți, blănuri, mașină și bani

"Există un calendar al procedurii de selecție din Parlamentul European al procurorului-șef. Acest calendar este stabilit strict din data de 10 decembrie 2018. Pe 29 ianuarie a fost o întâlnire a coordonatorilor din Libe, pentru că sunt două comisii care vor intra în această procedură.

S-a stabilit ca pe data de 12 februarie, candidații care au fost selectați pe lista scurtă să primescă prin email înștiințarea convocării pentru data de 26 februarie la audieri. S-a stabilit în acest calendar și procedura de audiere: fiecare are 5 minute să-și prezinte dosarul de candidatură și după aceea modul în care sunt adresate întrebările și primite răspunsurile de către grupurile politice. (...)

Citește și: Bombă: Kovesi, pusă sub acuzare

În opinia mea, ea știa foarte clar că audierea nu are loc nici pe 19, nici pe 20 februarie", a precizat Norica Neculai.

Europarlamentarul a adăugat că cei trei candidați rămași în cursa pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European trebuie să răspundă în scris la întrebările comisiei, nefiind nevoie de prezența candidaților înainte de audierea în Comisia Libe.

Citește și: Adrian Ursu, despre punerea sub acuzare a lui Kovesi: "Mi se pare încununarea perfectă a unei cariere grețoase"

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close