Antena 3 CNN Actualitate Norica Nicolai, PNL: Protestele privind Roşia Montană, expresia lipsei de dialog şi de negociere între societate şi leadership politic

Norica Nicolai, PNL: Protestele privind Roşia Montană, expresia lipsei de dialog şi de negociere între societate şi leadership politic

Norica Nicolai, PNL: Protestele privind Roşia Montană, expresia lipsei de dialog şi de negociere între societate şi leadership politic
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Sep 2013   •   16:30

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, în ediţia de duminică a emisiunii "Sinteza Zilei", că protestele îndreptate împotriva exploatării de la Roşia Montană reprezintă, în primul rând, expresia lipsei de dialog şi de negociere între societate şi leadership politic.

Europarlamentarul susţine totodată că mesajul manifestărilor paşnice care s-au răspândit în majoritatea oraşelor ţării este acela că "oamenii politici trebuie să înţeleagă că nu mai pot lua decizii după voinţe proprii, arbitrare, ci doar ţinând cont de voinţa societăţii".

"Este o generaţie tânără care iese în stradă pentru că nu îi sunt oferite soluţii pentru viitorul ei", a mai spus Norica Nicolai, care s-a declarat categoric împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Zece mii de oameni au protestat, duminică seară, în Piaţa Universităţii, împotriva proiectului de exploatare de la Roşia Montană.
Manifestanţii au mărşăluit timp de mai multe ore pe principalele artere ale Capitalei, blocând pe rând Piaţa Universităţii, Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei. Proteste au fost şi în ţară: în Cluj-Napoca, unde au ieşit în stradă peste 6.000 de oameni, în Braşov, Timişoara şi Suceava. 


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close