Antena 3 CNN Actualitate Nou scandal pe limita abuzului în serviciu. Augustin Zegrean: "Nu ar trebui să se discute despre aşa ceva la această infracţiune"

Nou scandal pe limita abuzului în serviciu. Augustin Zegrean: "Nu ar trebui să se discute despre aşa ceva la această infracţiune"

"Abuzul în serviciu este abuz în serviciu indiferent că ai câștigat 10 lei sau un milion", spune fostul președinte CCR Augustin Zegrean.

Nou scandal pe limita abuzului în serviciu. Augustin Zegrean: "Nu ar trebui să se discute despre aşa ceva la această infracţiune"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2023   •   12:40

"Nu poți spune că un funcționar care ia numai 10 lei sau 3.000 de lei, cât are el salariul, este cinstit și celălalt care ia cu 500 de lei în plus este necinstit.

Este un lucru pe care eu nu pot să-l înțeleg.

Acest prag, aceste valori, noi le avem în legislația din România doar la furtul de lemne, în rest nu valoarea califică fapta.

Ori ești cinstit și ești funcționar public ori ești necinstit și trebuie să pleci de acolo.

Citește și: Scandal în Parlament la ședința pe pragul la abuzul în serviciu. Care e varianta susținută de PNL

Eu nu știu ce a înțeles Curtea Constituțională prin această decizie.

Când eram eu la Curte, am discutat despre această infracțiune și am spus atunci că atribuția încălcată este trecută într-o lege, doar atunci este abuz în serviciu", a declarat Augustin Zegrean, fostul președinte CCR, pentru Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean abuz in serviciu
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close