Antena 3 CNN Actualitate Nouă persoane, reținute în dosarul de evaziune fiscală de 10 milioane euro. Șeful Poliției Drobeta și soția sa, lăsați liberi

Nouă persoane, reținute în dosarul de evaziune fiscală de 10 milioane euro. Șeful Poliției Drobeta și soția sa, lăsați liberi

Nouă persoane, reținute în dosarul de evaziune fiscală de 10 milioane euro. Șeful Poliției Drobeta și soția sa, lăsați liberi
Sursa foto: Foto: bakersfieldnow.com
de M.Z.    |    22 Noi 2013   •   08:31

Un număr de nouă persoane au fost reținute în noaptea de joi spre vineri, după perchezițiile care au avut loc joi dimineața, pentru acuzația de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro.

Cele nouă persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Agerpres, printre oamenii de afaceri cei mai cunoscuți care au fost reținuți se numără Dan Bălănoiu - administratorul firmei "Vulturul Pleșuv", Constantin Apostol - patronul societății "Tandrețe Impex", Tiberiu Giuca - directorul societății "Building Exim", toți din Drobeta-Turnu Severin, și Nicu Popescu - om de afaceri din Motru, județul Gorj.

Anchetatorii i-au lăsat în libertate pe șeful Poliției locale din Drobeta-Turnu Severin - Nicolae Micșoniu, și pe soția acestui, pe avocatul Sorin Crudiu, și pe omul de afaceri Constantin Bădescu.

Procurorii DIICOT Mehedinți au adus la audieri 38 de persoane care în perioada 2009-2013, prin mai multe conturi deschise la diferite unități bancare, au încasat ilegal aproximativ 85.129.000 lei de la 29 de firme beneficiare de facturi fictive, sume care au fost ridicate integral în numerar din conturi, nefiind plătit niciun furnizor de către firmele controlate de grupul infracțional.

"Retragerile de numerar s-au făcut în baza unor documente false, respectiv, borderouri achiziții fier vechi, cu sprijinul nemijlocit al unor funcționari bancari', se arată într-un comunicat IGPR.

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close