Antena 3 CNN Actualitate Nouă preoţi din Bârlad, amendaţi în timp ce sfinţeau mobila dintr-un restaurant

Nouă preoţi din Bârlad, amendaţi în timp ce sfinţeau mobila dintr-un restaurant

Episcopul de Huşi, Protopopul de Bârlad şi alţi 7 preoţi au fost amendaţi după ce au sfintit un local. Patronul unui restaurant i-a chemat pe aceştia pentru a sfinţi un salon proaspăt mobilat.

Nouă preoţi din Bârlad, amendaţi în timp ce sfinţeau mobila dintr-un restaurant
Sursa foto: Hepta / Foto cu rol ilustrativ
de Alin Tarnovschi    |    09 Mar 2021   •   14:27

Oamenii din zonă au crezut că acolo are loc un eveniment unde regulile împotriva răspândirii virusului sunt încălcate aşa că, au alertat autorităţile.

Episcopul de Huşi spune ca venise doar pentru a dărui un buchet de flori soţiei patronului restaurantului însă, a fost şi el amendat. Totuşi, în imaginile surprinse, nu se observă nici un bărbat care avea flori.

Totul s-a întâmplat luni, 8 martie, după ce la Biserica "Sf. Dumitru" din Bârlad a avut loc o slujbă de sfințire la care a fost invitat și Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, patronul unui restaurant din Bârlad a invitat preoții la restaurant pentru a face o slujbă de sfințire a unui salon din restaurant.

Astfel, cei nouă preoţi au mers la restaurant, însă oamenii care se aflau în zonă s-au revoltat şi au sunat la 112.

Începând cu 6 martie, în Bârlad a fost sistată activitatea restaurantelor pentru 14 zile după ce incidenţa cazurilor de infectare cu coronvirus a ajuns la 3,18 la mia de locuitori.

"În cursul zilei de astăzi, 8 martie, începând cu ora 20:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad sprijiniți de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat într-un restaurant, amplasat pe strada Primăverii, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cu participarea unui număr de 9 persoane.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat față de administratorul localului dar și față de participanții identificați un număr de 10 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 6.500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

×
Subiecte în articol: Barlad preoti
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close