Antena 3 CNN Actualitate Nuclearelectrica a pierdut un proces cu Hidroelectrica în care cererea penalităţi de 41 milioane lei

Nuclearelectrica a pierdut un proces cu Hidroelectrica în care cererea penalităţi de 41 milioane lei

Nuclearelectrica a pierdut un proces cu Hidroelectrica în care cererea penalităţi de 41 milioane lei
Sursa foto: Foto: nuclearelectrica.ro
19 Dec 2012   •   15:29

Compania Nuclearelecrica a pierdut un proces cu Hidroelectrica în care operatorul centralei de la Cernavodă cerea penalităţi de 41 milioane de lei pentru întârzierea la plată a unor datorii, informează Mediafax.
   
Tribunalul Bucureşti a respins în 17 decembrie contestaţia formulată de Nuclearelectrica împotriva deciziei administratorului judiciar Euro Insol de respingere a sumei de 41 milioane lei solicitată de Nuclearelectrica cu titlu de penalităţi de întârziere.
   
Nuclearelectrica s-a înscris la masa credală a creditorilor Hidroelectrica cu suma de 28,7 milioane de lei, reprezentând datorii scadente, acceptate de administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol.
   
Totodată, Nuclearelectrica cerea şi penalităţi de întârziere de 41,1 milioane de lei, care însă au fost respinse de administratorul judiciar.
   
Euro Insol a acceptat în tabelul preliminar al creditorilor Hidroelectrica creanţe de 3,5 miliarde de lei, a respins creanţe de 1,1 miliarde de lei şi a admis sub condiţia prezentării unor documente contabile justificative alte creanţe de 800 milioane de lei.
   
Hidroelectrica este în insolvenţă din luna iunie şi este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.
   

×
Subiecte în articol: Nuclearelectrica Ministerul Economiei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close