Antena 3 CNN Actualitate Nume grele pe lista audierilor de săptămâna viitoare. Cine vine la comisia de anchetă

Nume grele pe lista audierilor de săptămâna viitoare. Cine vine la comisia de anchetă

Nume grele pe lista audierilor de săptămâna viitoare. Cine vine la comisia de anchetă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    31 Mai 2017   •   14:21

Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 îi va invita la audieri săptămâna viitoare pe liderii PDL Emil Boc, Adriean Videanu, Radu Berceanu şi Gheorghe Flutur, precum şi pe social-democraţii Dan Şova şi Dan Nica, urmând să se stabilească apoi şi data la care va veni şi fostul preşedinte Traian Băsescu, potrivit News.ro.

Comisia de anchetă îşi va relua activitatea marţi, 6 iunie. Vor fi audiaţi atunci fostul premier şi preşedinte PDL Emil Boc, precum şi liderii PDL Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Gheorghe Flutur, implicaţi în campania electorală din 2009.

Miercuri vor fi audiaţi şi social-democraţii Dan Şova şi Dan Nica, cel din urmă fost ministru de Interne, care a plecat din funcţie cu puţin timp înainte de alegeri. Tot miercuri va fi audiat şi Dan Radu Ruşanu (PNL) şi vor fi continuate discuţiile cu fostul ministru Eugen Tomac.

Joi va veni în faţa Comisiei fostul ambasador al României la Roma, Răzvan Rus, precum şi fostul preşedinte al Institutului Naţional de Statistică.

Primul care a fost audiat de parlamentari a fost Dan Andronic, cel care a făcut dezvăluiri despre întâlnirea şefilor serviiciilor secrete în locuinţa lui Gabriel Oprea.

Pe 24 aprilie, Parchetul a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, în dosarul care vizează alegerile prezidențiale din 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a spus că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea. El a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că întâlnirea organizată la el acasă a fost o „simplă cină”, unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic şi Neculai Onţanu. Gabriel Oprea a evitat de mai multe ori să spună dacă la acea întâlnire au fost prezenţi Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Citiți și Băsescu: Dacă Kovesi și Coldea mă implicau, le umpleam botul de sânge, pe loc


 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close