Numele lui Cristian Socol, discutat în coaliţia de guvernare pentru postul de viceguvernator al BNR

de A.M.P    |    02 Mar 2017   •   10:56
Numele lui Cristian Socol, discutat în coaliţia de guvernare pentru postul de viceguvernator al BNR Foto: captura Antena 3

Cristian Socol, consilierul pe probleme economice al fostului premier Victor Ponta, este luat în calcul pentru funcţia de viceguvernator al BNR, în condiţiile în care a contribuit la programul de guvernare al PSD, au precizat surse social-democrate, pentru News.ro.

Socol este considerat un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, care îl considera un protejat de-al său, potrivit unor stenograme DNA publicate în 2014.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, le-a cerut liderilor PSD și ALDE, miercuri, să respecte dreptul PNL de a face o propunere pentru postul de viceguvernator al BNR, afirmând ca dacă vor continua cu atitudinea de "cuceritor sovietic" precedentele pe care le creează li se pot întoarce.

"Constat că PSD şi ALDE se grăbesc să ocupe toate poziţiile disponibile în instituţiile publice, fără să mai ţină cont de existenţa celorlalte partide şi a ponderii acestora în opţiunile oamenilor. Acum văd că doresc postul de viceguvernator al BNR, pentru care PNL este îndreptăţit să facă nominalizarea pe criterii de profesionalism, implicare şi imparţialitate în gestionarea responsabilităţilor acestei funcţii. Le cer liderilor PSD şi ALDE să respecte dreptul PNL de a face această propunere, faţă de care nu vor putea ridica obiecţii", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Anterior, Liviu Dragnea anunțase că vineri va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care se va stabili persoana care va fi susţinută politic de către coaliţie pentru funcţia de viceguvernator BNR, vacantată ca urmare a demisiei lui Bogdan Olteanu.

Parteneri
x close