Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini din timpul urmăririi din Prahova. Polițiștii au împușcat un pasager care i-a atacat cu cuțitul

Primele imagini din timpul urmăririi din Prahova. Polițiștii au împușcat un pasager care i-a atacat cu cuțitul

Șoferul implicat în urmărirea din Prahova terminată cu împușcarea unui bărbat a fost prins. În autoturismul care circula haotic pe șosea se aflau 6 persoane, iar când șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un cap de pod, din mașina avariată au ieșit imediat doar 5 dintre ei, printre care și șoferul, care a reușit să scape.

Primele imagini din timpul urmăririi din Prahova. Polițiștii au împușcat un pasager care i-a atacat cu cuțitul
de Carmina Pricopie    |    Alin Tarnovschi    |    19 Dec 2020   •   12:30

Ultimul individ rămas în mașină, un tânăr de 23 de ani, din Dâmboviţa, i-a amenințat pe polițiști și aceștia au fost nevoiți să riposteze cu focuri de armă.

Potrivit Poliției Prahova, șoferul a fost prins de polițiști sâmbătă dimineață, iar la testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru 4 abateri la regimul rutier, fiindu-i reținut și permisul de conducere. În plus, oamenii legii fac cercetări pentru ultraj.

Totuşi, tânărul împuşcat după ce i-a atacat pe agenţi cu cuţitul a fost lăsat să plece acasă după ce a primit îngrijiri medicale la spital pentru că procurorii nu au luat nicio măsura împotriva sa.

Tânăr împuşcat de poliţişti la Vălenii de Munte după ce i-a atacat cu un cuţit

Potrivit Poliției Prahova, în jurul orei 23:30, un echipaj de poliție din Vălenii de Munte a fost sesizat că un șofer ce se deplasa pe direcția Ploiești către Vălenii de Munte conduce posibil beat, reprezentând un pericol pentru traficul rutier.

Întrucât la ieșirea din orașul Vălenii de Munte, șoferul autoturismului nu a oprit la semnalul polițistului rutier, mașina acestuia a fost urmărită de anchetatori.

La intrarea în localitatea Poiana Copăceni, comuna Gura Vitioarei, șoferul a izbit un cap de pod.

"La data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 23:30, un echipaj de poliție din Vălenii de Munte a fost sesizat cu privire la faptul că un conducător auto ce se deplasa pe direcția Ploiești către Vălenii de Munte se află la volan, posibil sub influența alcoolului, reprezentând un pericol pentru traficul rutier.

Întrucât la ieșirea din orașul Vălenii de Munte, conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul polițistului rutier, s-a procedat la urmărirea autoturismului atât de către acesta cât și de un alt echipaj de poliție aflat în serviciu.

La intrarea în localitatea Poiana Copăceni, conducătorul auto urmărit a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar din autoturism au coborât inițial 5 persoane apoi o șasea persoană, un bărbat în vârstă de 23 de ani, care l-a amenințat pe primul polițist ajuns la autoturismul urmărit cu un obiect tăietor-înțepător. 

Întrucât după somarea verbală acesta nu a renunțat la acțiune, polițistul a executat somație legală și patru focuri de avertisment în plan vertical, dar bărbatul a continuat acțiunea de amenințare. A fost executat foc în direcția membrelor inferioare, bărbatul fiind rănit la picioare.

Împreună cu colegii din celălalt echipaj de poliție, 4 din cei 5 bărbați coborâți inițial din autoturismul urmărit au fost imobilizați și conduși la secție. Conducătorul auto a fost depistat de polițiști în această dimineață, iar la testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ. Acesta a fost sancționat contravențional pentru 4 abateri la regimul rutier, fiindu-i reținut  și permisul de conducere.

La fața locului s-a deplasat și o ambulanță care a acordat îngrijiri medicale bărbatului, acesta fiind transportat la spital. La acest moment, bărbatul este în afara oricărui pericol. În cauză, se efectează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte", se arată într-o informare a Poliţiei.

Joi, o urmărire de peste 80 de kilometri, din județul Iași în județul Botoșani, s-a sfârșit tragic pentru un șofer care nu a oprit la semnalele polițiștilor. Șoferul urmărit a murit după ce unul dintre gloanțele folosite de polițiști l-a atins în zona toracelui.

×
Subiecte în articol: prahova
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close