Antena 3 CNN Actualitate Oameni aruncaţi în stradă din propria casă. Peste două milioane de români, afectaţi de legea caselor naţionalizate

Oameni aruncaţi în stradă din propria casă. Peste două milioane de români, afectaţi de legea caselor naţionalizate

Oameni aruncaţi în stradă din propria casă. Peste două milioane de români, afectaţi de legea caselor naţionalizate
11 Apr 2015   •   09:18

O familie din Capitală riscă să ajungă în stradă chiar dacă a cumpărat un apartament de la stat. Casa în care a stat de peste 37 de ani a fost revendicată în instanţă. Judecătorii au dat câştig de cauză celor care au revendicat chiar dacă trei expertize au scos la iveală faptul că apartamentul nu corespunde celui din acte. Acum, patru persoane, printre care şi un copil în clasa a VIII-a, vor fi evacuate.

Apartamentul familiei Vlădescu a fost revendicat în instanţă de către persoane care pretind că ar fi rude ale foştilor proprietari şi care au încercat să obţină mai multe apartamente din bloc. Instanţa le-a respins însă cererea. La doi ani după hotărârea instanţei, familia a decis să cumpere de la stat apartamentul. De atunci, a început calvarul. Revendicatorii au deschis un nou proces şi au acuzat familia de rea credinţă.

Cei care pretind că sunt rudele foştilor proprietari au încercat să tergiverseze procesul şi au adus în instanţă tot felul de acte pentru a încărca dosarul.După ce dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, judecătorii au cerut o expertiză tehnică. Chiar dacă experţii au decis că apartamentul familiei Vlădescu nu corespunde cu cel din actele aşa-zişilor moştenitori, judecătorii Curţii Supreme au decis definitiv şi irevocabil că imobilul trebuie retrocedat.

Familia Vlădescu trebuie să părăsească apartamentul, dar a cerut clemenţă până în luna august pentru a găsi o soluţie. Oamenii au cerut spijin chiar si la  primăria condusă de Neculai Onţanu, dar nu au avut noroc. Soţii Vlădescu riscă astfel să ajungă sub cerul liber cu o mama bolnavă de cancer şi diabet, dar şi cu un băiat de 14 ani campion naţional de karate.

Peste două milioane de români au avut de suferit de pe urma legii caselor naţionalizate. Mulţi au fost evacuaţi din locuinţele în care au investit bani în timp ce plăteau chirie la stat. Oamenii nu ar fi ajuns în această situatie dacă fostul premier Emil Boc ar fi emis la timp normele metodologice pentru legea Voiculescu. FACIAS a depus o plângere penală pe numele fostului prim-ministru, care este acuzat că a cauzat astfel prejudicii persoanelor evacuate din casele naţionalizate între februarie 2009 şi 1 septembrie 2010. Fundaţia FACIAS acordă consultanţă juridică tuturor celor care se luptă de ani de zile pentru a-şi primi despăgubirile reale pentru proprietăţile deţinute de familiile lor.

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close