Antena 3 CNN Actualitate "N-am închis un ochi toată noaptea!". Oameni speriaţi şi zeci de case avariate după cutremurul din Arad

"N-am închis un ochi toată noaptea!". Oameni speriaţi şi zeci de case avariate după cutremurul din Arad

Sunt distrugeri de amploare în vestul ţării după cutremurele puternice de ieri. Zeci de case au fost avariate de seismele care au avut 13 replici până acum.

de Alexandra Axinia    |    07 Iun 2023   •   15:06

Directorul INFP spune că seismul a avut o intensitate de 7 în epicentru şi putea să destabilizeze și alte falii din ţară. Cutremurul a fost resimţit în toată zona de vest a României dar şi în Ungaria şi Serbia.

Localitatea Ghioroc din județul Arad este cea mai puternic afectată, precum și satele din împrejurimi. Cutremurul a fost atât de puternic încât a crăpat tavanul din case, iar țigla de pe locuințe a căzut. 

"Am crezut că toată casa cade pe mine. Nu m-am putut mișca de spaimă, am stat în casă și vedeam cum pică tavanul pe mine. Mi-e teamă de alte cutremure pentru că au fost foarte multe replici puternice. Mi-am scos copilul bolnav în brațe și l-am dus la o soră", a declarat o bătrână a cărei case a fost grav avariată în urma cutremurului. 

Citește și: Ce au descoperit seismologii după cutremurele de seara trecută. Anunțul directorului INFP

Autoritățile locale sunt pregătite cu țigle, astfel încât oamenii să aibă materialele necesare pentru consolidare și pentru ca o eventuală ploaie să nu le inunde locuințele.

×
Subiecte în articol: cutremur Arad
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close