Antena 3 CNN Actualitate Oana Stancu: Adevăraţii criminali în tragedia de la maternitatea Giuleşti sunt decidenţii politici

Oana Stancu: Adevăraţii criminali în tragedia de la maternitatea Giuleşti sunt decidenţii politici

Oana Stancu: Adevăraţii criminali în tragedia de la maternitatea Giuleşti sunt decidenţii politici
Sursa foto: Foto: VideoNews
02 Apr 2015   •   18:42
Cazul maternităţii Giuleşti a ajuns la final. Instanţa a stabilit despăgubiri de ordinul sutelor de mii de euro dar şi mai multe condamnări.
 
Florentina Cârstea, asistenta din neglijenţa căreia ar fi pornit tragedia, a primit doi ani şi două luni de închisoare, cu executare. Magistraţii au păstrat sentinţa din fond, practic. Decizia este definitivă şi irevocabilă.
 
În schimb, instanţa a schimbat încadrările electricicianului Oprea şi pentru doctorul Marinescu, care au primit sentinţe cu suspendare.
 
Oana Stancu, realizatorul emisiunii "Exces de putere", la Antena 3, a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea "100 de minute", că acesta este un moment dramatic. 
 
"E un moment foarte dramatic. Nu numai ce s-a petrecut atunci e dramatic, ci şi ce se întâmplă acum. Împreună cu Adrian Ursu, în ziua de după tragedie l-am avut invitat pe doctorul Toma, şeful secţiei de Terapie Intensivă. Acesta a explicat că a trimis trei scrisori ministrului Sănătăţii, să deblocheze măcar un post, să angajeze măcar o asistentă, pentru că altfel nu putea asigura "siguranţa şi calitatea actului medical". 
 
Pentru tragedia asta, Adrian sublinia foarte bine că sunt nişte capete îngrozitoare răspunzătoare. Boc, Cseke Attila, toţi cei care au decis că trebuie să plece şapte oameni din sistem ca să angajezi unul, sunt criminali. Ei sunt criminalii acestor copii. Faptul că o asistentă amărâtă, care putea să fie închisă în toaletă la acel moment, se duce la puşcărie în locul celor care au decis că sistemul de sănătate din România, cu toate celelalte componente bugetare, trebuie să suporte această regulă criminală, ar trebui cumva pedepsiţi măcar de opinia publică, dacă justiţia nu le-a găsit vreo vină. Omul acesta a ieşit şi a spus. Tot sistemul medical a plătit jaful acestor oameni, pentru că bani pentru ANRP existau, după câte am aflat."
 
Adrian Ursu, realizatorul emisiunii "Secvenţial", s-a întrebat, retoric, ce s-ar fi întâmplat dacă asistenta respectivă ar fi leşinat sau ar fi făcut infarct exact la acel moment.
 
"Asistenta asta care merge astăzi la închisoare, putea să facă infarct sau să leşine. Dacă dânsa leşina atunci, noi pe cine mai dădeam vina astăzi? Nu mai aveam niciun responsabil?"
 
Tot Adrian Ursu a propus premierului şi ministrului Sănătăţii de la acel moment, Emil Boc şi, respectiv, Cseke Attila, să se întâlnească cu pompierul care a scos o parte din copiii din flăcări. 
 
"Eu le propun să se întâlnească măcar o dată pe săptămână nu cu familiile care au rămas fără copii, ci cu pompierul Vâlcu. Să povestească dânşilor ce a simţit acel om când a intrat în camera aceea, în care nu a putut intra nimeni. Pompier care şi-a scos mănuşa pentru a putea simţi mai bine copiii pe care mai putea să îi salveze. Şi domnului profesor Marinescu, şi domnului Boc, şi domnului Cseke, să se întâlnească cu acest pompier. Dacă tot nu au primit vreo pedeapsă, măcar atât."
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close