Antena 3 CNN Actualitate Obiecte zburătoare neidentificate, semnalate în același timp deasupra României şi a Republicii Moldova | Bucureştiul a trimis MiG-urile, Chişinăul a închis spaţiul aerian

Obiecte zburătoare neidentificate, semnalate în același timp deasupra României şi a Republicii Moldova | Bucureştiul a trimis MiG-urile, Chişinăul a închis spaţiul aerian

Situația stranie în care obiecte zburătoare neidentificate au determinat, în același timp, dar cu efecte diferite, alerte aeriene în România și în Republica Moldova a fost comentată la Antena 3 CNN de analistul militar și realizatorul TV Radu Tudor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   20:09

"Astăzi, forțele aeriene (ale României) au fost alertate de apariția acestui obiect zburător neidentificat în zona de nord a județului Constanța, pe o arie destul de amplă deasupra județului Tulcea și până în zona riverană a Mării Negre.

În momentul în care radarele terestre au depistat acest obiect zburător neidentificat, de la Baza aeriană de la Borcea au fost ridicate în aer avioane MiG 21, care timp de 20 de minute au survolat toată această zonă, încercând să depisteze orice fel de obiect neidentificat.

Radarele de pe MiG 21 LanceR nu au descoperit niciun fel de obiect suspect care să zboare în zona aceasta. 

Este foarte interesant că acest, să zicem, incident, a avut loc, surprinzător, exact la aceeași oră - 12:30 - la care Ministerul Apărării din Republica Moldova a fost sesizat în legătură cu prezența unui obiect zburător neidentificat la Soroca, în nordul țării.

Citește și: Republica Moldova și-a închis spațiul aerian timp de mai multe ore | La fel ca și în România, alerta a fost dată după apariția unui obiect suspect

Coincidența aceasta rămâne să fie analizată și, cu siguranță, ministerele Apărării din cele două țări vor schimba informații.

Aici nu a fost depistat niciun obiect și sunt mai multe variante de lucru:

  • fie a existat un obiect care a fost luat de curent și dus în largul Mării Negre
  • fie a fost, pur și simplu, un fenomen natural care la un moment dat poate să dea radarului o imagine care seamănă cu un obiect zburător neidentificat
  • fie a fost un obiect care pur și simplu a dispărut de pe radar, dar ar fi putut să fie chiar o țintă falsă. 

Am avut de-a face de-a lungul timpului cu astfel de experimente care au venit de la est asupra teritoriului României.

Ce s-a întâmplat în Republica Moldova? Au oprit pentru o oră și jumătate accesul în tot spațiul aerian. În România, am avut un serviciu de poliție aeriană care în 20 de minute a lămurit că nu a putut fi observat niciun obiect zburător neidentificat. Dar incidentele rămân", a subliniat Radu Tudor.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close