Antena 3 Actualitate Omul de afaceri Marius Locic s-a predat la arestul Poliţiei, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare

Omul de afaceri Marius Locic s-a predat la arestul Poliţiei, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare

de M.Z.    |    23 Apr 2013   •   07:10
Omul de afaceri Marius Locic s-a predat la arestul Poliţiei, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres

Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, luni noapte, la Serviciul Arest al Poliţiei Capitalei, după ce a primit pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, printr-o decizie definitivă a instanţei supreme, informează Mediafax.

Luni, Completul de judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit definitiv că Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012.

Pedeapsa este primită în dosarul de corupţie în care Locic a fost judecat alături de fostul senator PSD Cătălin Voicu, fostul judecător Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, după ce Completul de trei judecători al instanţei îl condamnase, în iunie, la cinci ani de închisoare cu executare.

Mandatele pentru executarea pedepsei pentru Locic şi Voicu au fost emise luni noapte, cel dintâi predându-se, în timp ce fostul senator se află în continuare la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Cătălin Voicu a fost internat luni dimineaţă la Clinica de chirurgie de la Spitalul Floreasca, fiind supus unor investigaţii amănunţite, a declarat şeful clinicii, medicul Mircea Beuran.

Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată pe 21 mai 2010, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pe 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Costel Căşuneanu primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare.

Condamnarea lui Catalin Voicu vine după un scandal de amploare ce a zguduit justiţia română în 2010. Un parlamentar al României şi unul din cei mai respectaţi magistraţi ai instanţei supreme, acuzaţi de dare şi luare de mită pentru a influenţa verdictul într-un dosar a cărui miză era de câteva sute de mii de euro.

Aşadar, Voicu esta acuzat că în 2009 i-ar fi cerut omului de afaceri Costel Căşuneanu 260.000 de euro - din care a primit 200.000 - pentru a interveni pe lângă magistraţii instanţei supreme. În schimb, aceştia ar fi trebuit să favorizeze firma lui Costel Căşuneanu, care era în acel moment în litigiu cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Banii ar fi ajuns mai apoi la judecătorul Florin Costiniu, care făcea parte din completul de judecată şi care ar fi trebuit să-şi influenţeze colegii pentru a lua decizia "potrivită".

Procurorii DNA mai spun că, în perioada august - octombrie 2009, Cătălin Voicu a cerut şi a primit de la Marius Locic 119.000 de lei, promiţându-i acestuia că va interveni pe lângă poliţişti şi procurori şi-i va determina să nu ceară arestarea sa preventivă într-un dosar în care Locic era cercetat pentru înşelăciune. Voicu îi mai promitea lui Locic că dosarul lui va fi soluţionat cu neînceperea urmăririi penale.

Dosarul procurorilor DNA s-a bazat în mare parte pe interceptări telefonice din care reieşea că senatorul Cătălin Voicu avea justiţia la dispoziţie, având puterea să influenţeze deciziile magistraţilor. Urmărirea penală în dosar a început pe 10 decembrie 2009, iar jumătate de an mai târziu, pe 21 mai 2010, cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close