Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în cazul OMV | Compania va plăti taxa de solidaritate

Răsturnare de situaţie în cazul OMV | Compania va plăti taxa de solidaritate

OMV va plăti taxa de solidaritate impusă de statul român, spun surse guvernamentale.

Răsturnare de situaţie în cazul OMV | Compania va plăti taxa de solidaritate
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2023   •   15:05

Surse guvernamentale susţin că în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi s-a spus faptul că OMV va plăti taxa de solidaritate impusă de statul român companiilor de energie din România.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a susţinut luna trecută că i-a cerut şefului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să realizeze controale tuturor companiilor, inclusiv companiei OMV Petrom care nu a plătit taxa de solidaritate.

"Am solicitat şi domnului preşedinte Heiuş (n.r. preşedinte ANAF) să facă o analiză pe toate companiile. Din punctul meu de vedere nu am dubii că această contribuție nu va fi plătită inclusiv de către această companie (n.r. OMV Petrom)", declara Adrian Câciu în ianuarie.

Cu toate acestea, compania OMV Petrom a susținut la începutul lunii februarie că nu datorează taxa de solidaritatea statului român, în condițiile în care a anunțat că în 2022 a înregistrat un profit record de 2,1 miliarde euro, de aproape două ori ai mare decât precedentul record, realizat în 2013, de 1,1 miliarde de euro.

Citeşte şi: OMV despre taxa de solidaritate, după ce a încasat profituri de trei ori mai mari decât în 2021: "Nu datorăm această taxă"

"În situația în care din motive pe care nu le putem vedea la acest moment ANAF ar ajunge la o altă concluzie, bineînțeles că vom plăti așa cum plătim întotdeauna toate taxele contribuțile, acolo unde suntem obligați și trebuie să le plătim", afirma la acel moment OMV Petrom.

 

 

×
Subiecte în articol: OMV
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close