Antena 3 CNN Actualitate Oprescu vrea Olimpiadă la Bucureşti, în 2020 (VIDEO)

Oprescu vrea Olimpiadă la Bucureşti, în 2020 (VIDEO)

Oprescu vrea Olimpiadă la Bucureşti, în 2020 (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Aug 2010   •   19:23

Primarul Sorin Oprescu vrea Olimpiadă la Bucureşti. Nu s-a hotărât deocamdată dacă să fie jocuri de iarnă sau de vară. Chiar dacă spune că visează cu ochii deschişi la un astfel de eveniment, admite că organizarea lui ar putea avea loc abia prin 2020.

Oprescu a fost încântat după ce a văzut stadiul lucrărilor la stadionul Lia Manoliu. Naţional Arena este unul din obiectivele pe care se bazează pentru organizarea Olimpiadei. Primarul spune că ar fi tentat mai degrabă de jocurile de iarnă.

Cu gândul la Olimpiadă, edilul Capitalei pregăteşte şi alte obiective. Vrea să renoveze Arcul de Triumf, să termine lucrările în zona centrului istoric  şi să construiască o nouă arenă a Bucureştiului.

Olimpiadă de vară de la Atena din 2004 i-a costat pe greci aproape 9 miliarde de euro, de două ori mai mult decât se aşteptau când şi-au depus candidatura. Mai mult de 7 miliarde de euro a reprezentat contribuţia statului, restul fiind asigurat de comitetul olimpic naţional. Cei mai mulţi bani au fost folosiţi pentru proiecte de infrastructură, inclusiv în modernizarea spitalelor.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Olimpiada Sorin Oprescu Lia Manoliu stadion
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close