Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali în inima României. "Nu vor intra femeile, nici animale de parte femeiască"

Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali în inima României. "Nu vor intra femeile, nici animale de parte femeiască"

O incursiune în premieră într-un loc în care s-a hotărât că femeile nu vor avea acces. Decizia e a domnului Gigi Becali care finanțează cu sume importante construcția pe un teren de 30 de hectare a unui adevărat oraș monahal, după modelul Athosului.

Primele imagini cu oraşul monahal construit de Gigi Becali în inima României. "Nu vor intra femeile, nici animale de parte femeiască"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3    |    09 Ian 2022   •   19:46

Posibila apariţie a unui oraş monahal în inima României ne-a determinat să mergem să vedem ce se întâmplă în satul din apropierea Băilor Olăneşti, staţiunea izvoarelor de aur din Munţii Căpăţânii. Ajungem în faţa pancartei cu numele satului Comanca, pe un drum forestier plin de pietre, greu de parcurs, trecem un podeţ străjuit de stănci şi zărim în departare silueta unei mănăstiri de lemn.

Apariţia unei turme de oi pe o păşune de lângă drum este un indiciu al prezenţei lui Gigi Becali în zonă. Din loc, în loc apar şi pancarte care semnalizează Mănăstirea "Naşterea Prorocului Ioan Botezătorul". Plăcuţa indicatorului roşu e împărţită în două, pe parte inferioara scrie clar: Nu permite intrarea femeilor!

Odată ajunşi, stareţul mănăstirii, Protosinghel Casian Hunca, ne povesteşte că George Becali a fost impresionat de loc şi vrea să construiască acolo Muntele Athos românesc.

100 de chilii și 5 mănăstiri

Administratorul mănăstirii spune că George Becali a cumpărat cele 30 ha pentru construcţia oraşului monahal în 2020, iar în februarie anul trecut a început construcţia primei mănăstiri, cea de călugări, care e gata în prezent, împreună cu 3 chilii. La finalul proiectului vor fi 100 de chilii şi 5 mănăstiri, cea mai mare, a cărei construcţie va începe în primăvară, va avea o lungime de 35 de metri.

"Orice investiție în zonă aduce profit imaginii stațiunii, deci nu se pune problema să nu reprezinte un punct de atracție și turismul pastoral să se dezvolte spre binele stațiunii și tuturor oamenilor din zonă", a explicat Gheorghe Dumitraşcu, administratorul mănăstirii, pentru Antena 3. 

În prezent mănăstirea e populată cu 3 vieţuitori, aşa cum spune stareţul, care ţin rânduielile slujbelor de la lăcaşele de cult de pe Muntele Athos, dar în viitor sunt aşteptaţi şi alţi călugări, din ţară şi din străinătate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Primarul staţiunii Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, se declară mulţumit de ajutorul dat de Becali la dezvoltarea infrastructurii locale, dar realitatea drumului de acces în sat arată că mai sunt multe de făcut.

Oamenii din zonă au păreri impărţite despre oraşul monahal construit de Becali.

Oraşul monahal din judeţui Vălcea va avea şi o mănăstire de maici, la 7 kilometri distanţă de cea de bărbaţi, dar şi o cruce asemănătoare celei de pe Caraiman, mult mai mare spun gazdele noastre, care speră ca turismul monahal să înflorescă în zonă.

Gigi Becali, mărturii emoționante la final de an. Ce pariu a pus cu ministrul Alexandru Rafila

×
Parteneri
Imaginile momentului: Cade grindină în România!
x close