Antena 3 CNN Actualitate Orban, reacție la protestul anti-mască de la Universitate. "Ce să fac, să îi dispersez? Legea va fi aplicată! E un protest împotriva sănătății"

Orban, reacție la protestul anti-mască de la Universitate. "Ce să fac, să îi dispersez? Legea va fi aplicată! E un protest împotriva sănătății"

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, sâmbătă, că "legea va fi aplicată" în cazul protestului anti-mască la care s-au adunat, după-amiază, câteva sute de persoane care nu purtau mască și nu păstrau distanța socială și care au denunțat măsurile restrictive luate de autorități în contextul pandemiei.

Orban, reacție la protestul anti-mască de la Universitate. "Ce să fac, să îi dispersez? Legea va fi aplicată! E un protest împotriva sănătății"
de Adrian Iclozan    |    10 Oct 2020   •   19:26

Orban a admis că au fost evitate intervențiile în forță împotriva manifestanților dar adaugă că aceștia nu vor scăpa de rigorile legii.

"Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. Noi ne-am ferit să avem intervenţii, mai ales că au fost mai multe manifestaţii care nu au avut amploare (...) Acesta e ca un protest împotriva sănătăţii publice, inclusiv un protest împotriva propriei sănătăţi. Adică, mi se pare un gest complet lipsit de noimă. Ce să fac? Să îi dispersez ca să creez şi mai mult...? Nu, legea va fi aplicată", a spus el, la finalul unei vizite efectuate la Direcția de Sănătate Publică Bucureşti.

Premierul le-a transmis protestatarilor să poate mască, în condițiile în care una dintre scandările participanților a fost tocmai "Jos masca!".

"Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porţi mască din asta, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau - Doamne fereşte! - să intri pe ventilaţie mecanică. E mult mai simplu să porţi mască", a spus Ludovic Orban.

Sute de oameni la protestul anti-restricții convocat pe rețelele sociale

Câteva sute de oameni, unii dintre ei având vârste înaintate, alții, însoțiți de copii, s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în Piața Universității din București, pentru a protesta împotriva ultimelor restricții anunțate de autorități în contextul pandemiei, între care închiderea unităților din HoReCa, a cazinourilor și interzicerea participării la procesiunile religioase pentru nerezidenți.

Evenimentul a fost marcat de câteva momente tensionate, în care protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine.

×
Subiecte în articol: Orban protest Universitate COVID-19
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close