Antena 3 CNN Actualitate Ordonanța de urgență pentru măsurile fiscale, inclusă pe ordinea de zi a ședinței de guvern

Ordonanța de urgență pentru măsurile fiscale, inclusă pe ordinea de zi a ședinței de guvern

Ordonanța de urgență pentru măsurile fiscale, inclusă pe ordinea de zi a ședinței de guvern
21 Dec 2018   •   18:07

UPDATE Viorica Dăncilă, la ședința de guvern: „Am convocat această ședință extraordinară pentru a lua o serie de măsuri de sprijinire a comunităților locale care au nevoie de o finanțare urgentă. După cum știți, ne aflăm la final de an, trebuie să luăm aceste decizii cât mai repede ca să poate beneficia de această finanțare. Sunt localități care au solicitat fonduri suplimentare pentru o mai bună funcționare, însemnând inclusiv plata unor cheltuieli curente, precum achitarea unor facturi pentru lucrări de investiții. Având în vedere că până la finele anului mai sunt doar două zile lucrătoare, banii trebuie să ajungă cât mai repede în contul acestor autorități publice locale. În ședința de ieri am alocat o primă transă de lei, respectiv 123 de milioane de lei, iar astăzi decidem cea de-a doua suplimentare a fondurilor, în jur de 40 de milioane de lei. O parte din acești bani, și anume 7 milioane de lei, sunt destinați asigurării finanțării a trei spitale din Caraș-Severin. Cealaltă sumă de bani va fi alocată comunităților din mai multe județe ale țării pentru a-și putea continua activitatea și a asigura serviciile publice pentru cetățeni”. 

Citiți și Viorica Dăncilă anunță adoptarea OUG privind măsurile fiscale. Iohannis nu a venit la ședință

UPDATE Klaus Iohannis a fost așteptat la ședința de guvern și a avut și un loc pregătit special lângă premierul Dăncilă, însă președintele nu s-a prezentat. 

 

În aproximativ o jumătate de oră ar trebui să înceapă ședința extraordinară de guvern, cea în care va intra ordonanța de urgență privind modificările fiscale. 

Motivul întârzierii a fost lipsa avizului Comitetului Economic și Social, care a venit până la urmă, dar cu un aviz negativ. 

Ordonanța de urgență pentru măsurile fiscale va fi discutată în cadrul ședinței, chiar dacă nu apare pe ordinea de zi care a fost anunțată de ieri seară. 

Premierul Dăncilă urmează să facă precizări legate de principalele modificări aduse de acest act normativ. În momentul de față știm de o serie de modificări aduse plafonării prețului la gaze și energiei electrice, dar și modificări aduse la Pilonul II de pensii. 

×
Subiecte în articol: ordonanta urgenta Klaus Iohannis
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close