Antena 3 CNN Actualitate OMS: Al doilea an de pandemie COVID-19 ar putea fi mai dificil decât primul

OMS: Al doilea an de pandemie COVID-19 ar putea fi mai dificil decât primul

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății sunt de părere că al doilea an al pandemiei ar putea fi mult mai dificil decât primul, ”având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”.

OMS: Al doilea an de pandemie COVID-19 ar putea fi mai dificil decât primul
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    14 Ian 2021   •   08:10

”Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS.

”Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a mai spus Ryan, potrivit Adevărul

Pe de altă parte, directorul tehnic al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a spus: ”După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi”.

Klaus Iohannis: Revenirea la normalitate depinde de succesul campaniei de vaccinare

În România, președintele Klaus Iohannis este de părere că revenirea la normalitate depide doar de succesul campaniei de vaccinare. 

"Succesul vaccinării populației este cel care va genera, într-o foarte mare măsură, capacitatea de a relua toate activitățile economice și sociale grav afectate în aceste luni. Viziunea noastră, a mea și a echipei guvernamentale, este de a asigura României acces semnificativ la fondurile europene și un buget centrat pe investiții, pe dezvoltarea infrastructurii și pe sprijinirea mediului de afaceri", a mai spus Iohannis.

Președintele a subliniat că este nevoie de birocratizare și digitalizare pe toate palierele.

×
Parteneri
Mafia imobiliară fierbe! Instanţa pregăteşte o decizie cheie
x close