Antena 3 CNN Actualitate Primul pacient COVID-19 transferat în străinătate cu un charter privat

Primul pacient COVID-19 transferat în străinătate cu un charter privat

Un om de afaceri diagnosticat cu COVID-19 internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost transferat în străinătate, la cererea familiei.

Primul pacient COVID-19 transferat în străinătate cu un charter privat
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    20 Noi 2020   •   14:30

Florin Grosu, director medical al SCJU Sibiu, a declarat că familia pacientului a cerut ca acesta să fie transferat în străinătate.

„Este pacient Covid. A fost solicitarea familiei. Am fost întrebați care e modalitatea de transfer. S-a făcut un bilet de transfer, a fost transferat de un echipaj al ambulanței sau SMURD, nu știu, până la aeroport de unde a fost preluat de un echipaj specializat", a spus dr. Florin Grosu.

Alexandra Păcurar, purtătorul de cuvânt al Aeroportului internațional Sibiu, a declarat că pacientul a fost preluat de la spital cu un charter privat, cu destinația Germania, în data de 18 noiembrie.

Surse locale spun că este vorba despre un om de afaceri.

Județul Sibiu este județul cel mai afectat de coronavirus din țară, cu o rată de infectare ce depășește 9 la mia de locuitori, scrie Mediafax. 

Morții de coronavirus din Sibiu, depozitați în containere pentru că morgile nu mai au locuri

Un al doilea container pentru trupurile pacienților decedați de coronavirus a fost adus la Spitalul Județean din Sibiu.

Primul container nu a putut fi pus în funcțiune, deoarece nicio firmă nu a vrut să intre în curtea unității pentru a monta instalația de climatizare. 

Noul container are o capacitate de 12 locuri. 

”Un al doilea container care deservește morga Spitalului Județean de Urgență din Sibiu a fost instalat. Acesta are o capacitate de 12 locuri și, spre deosebire de cel anterior, are și instalație de răcire”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

 

×
Subiecte în articol: pacient Sibiu transferat
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close