Antena 3 CNN Actualitate Decizie controversată în cazul infectaților cu SARS-CoV-2. Unde au ajuns 3 bolnavi din cauza lipsei paturilor din Capitală

Decizie controversată în cazul infectaților cu SARS-CoV-2. Unde au ajuns 3 bolnavi din cauza lipsei paturilor din Capitală

Decizie extrem de controversată vine în cazul a trei persoane infectate cu SARS-CoV-2. Din cauza lipsei locurilor din spitalele din București, cei trei pacienți au fost transferați pentru tratament într-un centru dedicat persoanelor cu dizabilități.

Decizie controversată în cazul infectaților cu SARS-CoV-2. Unde au ajuns 3 bolnavi din cauza lipsei paturilor din Capitală
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    10 Noi 2020   •   11:45

Această soluție este acum intens contestată în spațiul public, mai ales că în acel centru sunt alți 46 de oameni în vârstă, foarte vulnerabili în fața virusului. 

La finalul lunii octombrie, trei persoane dintr-un cadrul unui centru de asistență socială au fost depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus și au fost mutate în sectorul 3 al Capitalei, într-un centru de asistență și îngrijire aflată în subordinea DGASPC Sector 3.

Încă de atunci, reprezentanții unei asociații care se ocupă cu protecția persoanelor cu deficiențe, susțin pe o rețea socială că nu au mai reușit să ia legătura cu cele 3 persoane.

Șase bolnavi de COVID-19 au murit la Timișoara pentru ca nu au avut loc la Terapie Intensivă

Șase pacienți ai Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, au murit duminică, pentru că nu au avut locuri la ATI. 

Medicii din Timișoara s-au văzut nevoiți să externeze pacienți COVID cu forme medii, că să-i poată internă pe cei în stare mai gravă. Iar în noaptea de duminică spre luni, au murit șase bolnavi de COVID-19 internați pe secții non-ATI, a căror stare s-a agravat. Ar fi trebuit transferați la ATI, dar nu mai era loc, scrie Libertatea. 

„Azi-noapte au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă, atât timp cât Terapiile sunt pline.

Dacă desaturează sub 70, atunci trebuie duși repede la Terapie Intensivă”, a precizat Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.Toți cei care s-au stins în noaptea de duminică spre luni au avut comorbidități, dar nu sunt primii care mor pe secție pentru că nu mai este loc în ATI, susține dr. Musta.

“Nu sunt primii, numărul lor tot crește, poate și vremea… Și înainte de COVID, pe frig și ceață, ei decedau. Ne confruntăm cu acest risc de a deceda, pentru că nu avem loc să îi mutăm pe ATI. Trebuie acționat rapid”, a subliniat acesta. 

Virgil Musta anunță încă de săptămâna trecută că toate cele 14 paturi din secția ATI ale spitalului erau ocupate, și nu mai existau paturi pentru pacienți bolnavi de COVID-19 care aveau nevoie de oxigen.

Virgul Musta aprecia atunci că situația este foarte, foarte dificilă. România se confruntă cu o continuă creștere a cazurilor noi și se va mai confruntă cu ele până când măsurile se vor dovedi eficiente: ”Asta înseamnă că la două - trei săptămâni de la luarea unor măsuri vom putea avea rezultate. Până atunci cazurile vor crește, situația din terapiile intensive este critică”.

"Încă avem o capacitate de creștere a locurilor, dar cred că se vor regăși tot mai greu”, a spus medicul, adăugând că paciențîi care au nevoie de oxigen este posibil să nu mai poată beneficia de asistență medicală, iar „formele severe cel mai probabil vor deveni forme critice și unii vor deceda”, spunea Virgil Musta săptămâna trecută.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close