Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț, în slujba de duminică de la Vatican

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț, în slujba de duminică de la Vatican

Papa Francisc a transmis, duminică, rugăciunea sa pentru familiile îndurerate de pierderea celor dragi în incendiul de sâmbătă seara de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. La rugăciunea "Îngerul Domnului" a încredinţat milostivirii lui Dumnezeu sufletele celor care şi-au pierdut viața în incendiul din România.

Papa Francisc s-a rugat pentru victimele incendiului de la Piatra Neamț, în slujba de duminică de la Vatican
de Mia Lungu    |    15 Noi 2020   •   16:00

"Papa Francisc a amintit un incendiu tragic care a devastat sâmbătă un spital din România în care erau tratați pacienții afectați de coronavirus." arată știrea publicației Bisericii Catolice VaticanNews.

„Îmi exprim apropierea și mă rog pentru victime”, a spus Papa Francisc, rugându-i pe cei prezenți să i se alăture în rugăciune

"Incendiul din nord-estul României a ucis 10 persoane și alte 10 rănite, dintre care șapte dintre ele au fost critice. Oficialii, incendiul s-a răspândit prin secția de terapie intensivă destinată pacienților Covid-19 la spitalul public din orașul Piatra Neamț.

Potrivit datelor publicate de Universitatea Johns Hopkins care prezintă pandemia de coronavirus, România a înregistrat peste 350.000 de infecții și aproape 9.000 de decese, făcându-l una dintre cele 20 de țări cu cea mai mare rată a mortalității din lume." se mai arată în articolul publicat de Vatican.

Și Patriarhul României, Preafericitul Daniel, a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanțe pentru cei care și-au pierdut persoane dragi în urma incendiului 

Patriarhul Daniel: "Să ne rugăm odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi"

"Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică. În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă" , a fost mesajul Patriarhului.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close