Antena 3 CNN Actualitate Părintele Constantin Necula, despre proteina în formă de cruce din corp: "Ne propune un program de viață. După vindecare omul caută lumina"

Părintele Constantin Necula, despre proteina în formă de cruce din corp: "Ne propune un program de viață. După vindecare omul caută lumina"

Părintele Constantin Necula a vorbit despre neuroteologie şi despre ce simbolizează de fapt crucea în viaţa trupului şi sufletului.

Părintele Constantin Necula, despre proteina în formă de cruce din corp: "Ne propune un program de viață. După vindecare omul caută lumina"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    21 Ian 2023   •   21:47

Potrivit medicilor, corpul uman are o proteină în formă de cruce. Şi medicul neurochirurg prof. Vlad Ciurea confirmă existența ei şi explică faptul că această cunoaștere ne poate ajuta în relaţia cu viaţa şi cu Dumnezeu.

Pentru că, spune medicul, demisia de la viata este cea mai proastă soluţie.

Întrebat dacă ne-am schimba perspectiva despre Dumnezeu şi uneltele prin care El lucrează în viata omului prin boala, medici dar şi preoţi, părintele Constantin Necula a spus:

"Crucea propune un program de viață. De fapt, dacă stai pe cruce ai un program de viață foarte serios. Un program de viață de chirurg fără excese, fără descumpăniri, n-ai voie să te joci.

Neuroteologia deja o știință care trece peste știință. Din punctul meu de vedere, asta să vezi omul și să-l măsori, să-l poți ajuta, să-l poți vedea limitele mi se pare cercetare profundă.

Citeşte şi: Prof. Vlad Ciurea: "În corp avem o proteină în formă de cruce. Aşa Dumnezeu ne pune la încercare"

Biblia ne spune despre inimă în primul rând. Domnul-i spune lui David fiule dă-mi inima ta. Dar când zice inima, nu înseamnă că inimă ruptă de cerebralitate. Noi avem tendința de a crede că Dumnezeu cere doar un organ din noi, când de fapt, Dumnezeu cere omul în întregime. Când de fapt n-ai inimă, n-ai trup, nu mai e viață.

E profund. Omul este întreg trup și suflet. Nu ne putem juca aici, că unii cred că dacă le educăm trupește pe un copil la salvat de excese sexuale. Nu, dacă nu-l educi sufletește tot în aceleași excese cade.

"Crucea propune un program de viață. După vindecare omul caută lumina"

Dovadă că cei care se dau a fi educați să îmbolnăvesc de boli neauzite. De aici și greutatea lucrului de a de cumpăni lucrurile acestea.

Un neurochirurg bun e bun și pentru că el vede acolo și prezența aceasta de lumină. Nu doar că vede acolo boală, el vede și omul ridicat din boală și vede omul care poate să continue să vorbească.

Din experiența mea de pe saloanele de neurochirurgie, și Sibiul are un ucenic de-al domnului profesor (n.r prof. Vlad Ciurea) care face minuni în aceeași măsură.

Să știi că i-am văzut pe oameni după ce se ridică după o grea intervenție medicală, cum caută lumina. Nu caută întru medicul. Cei care simt că au fost vindecați vor să meargă spre mâna medicului și spre mulțumirea celui care a ținut mână medicul", a spus părintele Constantin Necula în emisiunea De-a viaţa ascunselea de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close