Antena 3 CNN Actualitate Părintele Damaschin, după facturile uriașe la adăposturile de mame și copii pe care le-a construit: ”Ne iau banii pentru orfani”

Părintele Damaschin, după facturile uriașe la adăposturile de mame și copii pe care le-a construit: ”Ne iau banii pentru orfani”

Părintele Damaschin, cel care a construit adăposturi pentru mamele singure și a oferit o șansă la învățătură pentru 10.000 de copii săraci, se plânge de facturile uriașe pe care le-a primit organizația umanitară pe care o conduce și pe care nu își mai permite să le plătească.

Părintele Damaschin, după facturile uriașe la adăposturile de mame și copii pe care le-a construit: ”Ne iau banii pentru orfani”
Sursa foto: Facebook/ Dan Damaschin
de Andreea Ştefan    |    18 Feb 2022   •   14:47

Părintele Damaschin a înființat organizația Glasul Vieții, prin care a reușit să construiască adăposturi pentru mamele singure și a oferit ajutor pentru 10.000 de copii săraci din zonele rurale.

Cu toate acestea, facturila uriașă pe care a primit-o este de peste 17.000 de lei, adică de șase ori mai mari decât până acum, și nu își mai permite să le plătească.

Așa că părintele Damaschin a găsit o soluție: "Convoiul mamelor singure care nu își pot plăti facturile la utilități!", un protest inedit care are ca scop rezolvarea problemelor create de facturi.

Citește și: Povestea preotului care face minuni pentru 10.000 de copii. Părintele Damaschin: "Capăt putere în tot ceea ce fac, doar pentru că Dumnezeu mă vede util!"

”Nu știu dacă protestul va fi unul în stradă sau va fi unul al rugăciunii, dar un lucru este cert: situația în care ne aflăm din cauza acestor facturi este una de alertă maximă.

În clipa de față ne concentrăm să putem să plătim factura, pentru că nu ne permitem să lăsăm copiii și mamele, în iarnă, la temperaturi sub zero grade, chiar dacă ziua temperatura mai crește și vom încerca să ne spunem această nemulțumire și public, chiar dacă acest lucru va supăra și va deranja anumite zone economice sau politice.

”Nu pot lăsa copiii și mamele să moară de frig și de foame”

Nu pot lăsa copiii și mamele să moară de frig și de foame, asta pentru că la ultima citire a facturilor, comparativ cu anul 2021, constatăm că a crescut prețul la gaze de șase ori. Am avut factura la gaz în luna decembrie 3.100 de lei, iar factura pe luna decembrie, venită la 1 februarie 2022, a fost 17.1130 lei. 

Cei din aceste instituții, din aceste companii, își fac salariile de zeci de mii de euro, (...) iar noi nu facem altceva decât să luăm de la gura celor care se sacrifică pe ei flămânzi, bătrâni care donează din pensia lor, avem și copii care renunță la covrigul de la școală, studenți care renunță la o cafea sau de la un pahar cu apă și donăm pentru a ține aceste mame și acești copii, care provin din familii greu încercate, să îi ținem în condiții de siguranță.

Ce vom face pe mai departe, pentru că sunt vreo 2.500 de mame ajutate de biserica noastră, rămâne de văzut în următoarele zile, pentru că nu vom putea să plecăm capul în pământ și să tăcem pentru că unii vor liberalizare și energie verde”, a declarat părintele Damaschin la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Părintele Damaschin facturi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close