Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii cu mașinile vandalizate în timpul protestelor sunt amenințați cu moartea. Ce scrie în mesaje

Parlamentarii cu mașinile vandalizate în timpul protestelor sunt amenințați cu moartea. Ce scrie în mesaje

Parlamentarii ale căror mașini au fost avariate la asaltul de ieri asupra Parlamentului sunt amenințați cu moartea.

Parlamentarii cu mașinile vandalizate în timpul protestelor sunt amenințați cu moartea. Ce scrie în mesaje
Sursa foto: Antena 3
de Mădălina Mihalache    |    22 Dec 2021   •   12:57

Parlamentarii ale căror mașini au fost vandalizate ieri, în curtea Parlamentului, au depus plângeri la Poliție.

Imediat după depunerea plângerilor, doi din cei trei parlamentari spun că au primit amenințări cu moartea atât pe rețelele sociale, cât și prin mesaje pe telefon. 

Aceștia au depus toate dovezile la Poliție, iar acum, oamenii legii îi caută pe cei care au dat mesajele de amenințare.

Cei doi parlamentari susțin că autorii mesajelor ar fi susținători ai celor de la AUR. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde! Îți dăm foc ție și familiei tale dacă trece! Orice acțiune este justificată! Suntem în legitimă apărare”, scrie în mesajul primit de aceștia. 

Același mesaj a fost primit însă de mai mulți parlamentari, în urmă cu o lună, 4 dintre aceștia depunând plângere la poliție. 

”Am primit și eu, dar acum o lună, deci nu e o chestiune recentă. De altfel, patru colegi de-ai mei au și depus, la vremea respectivă, o plângere la poliție și așteptăm ancheta și rezultatul. Da, pare de la un număr de telefon care nu pare să fie al unei persoane, ci un fel de număr de telefon folosit doar pentru această campanie de mesaje”, a declarat deputatul Cristian Seidler la Antena 3. 

Protestatarii împotriva legii certificatului verde au spart cordonul de jandarmi şi au forţat intrarea în Parlament

Zeci de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.

Printre protestatari sunt şi susținători AUR au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jandarmi.

Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

De asemenea, un alt grup de manifestanţi a forţat intrarea în Senat.

Incidentele au avut loc marți, la mai multe intrări ale clădirii Parlamentului, fiind mobilizaţi oameni din întrega ţară care participă la acest protest.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, după asaltul de marţi asupra Parlamentului

Doi bărbaţi au fost reţinuţi după asaltul asupra Parlamentului de la protestul faţă de certificatului verde, de marţi.

De asemenea, mai mulţi protestatari sunt audiaţi de poliţişti şi ar putea fi reţinuţi şi ei.  

Unul dintre bărbaţii care a ajuns în spatele gratiilor este agent vamal în Galaţi, are 50 ani, iar poliţiştii au găsit asupra lui o mască de gaze militară, un briceag, mai multe seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție. 

El este bănuit că a pulverizat vopsea pe patru mașini la protestul de ieri de la Parlament. El a fost reținut marți seara. 

Primul reţinut a fost un bărbat de 23 de ani, care ar fi forțat ieri poarta Senatului și a fost identificat după analizarea imaginilor video.

Ministerul de Interne a anunţat că au fost identificate peste 160 de protestatari și s-au aplicat 58 de sancțiuni.

Potrivit MAI, patru mașini au fost distruse, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere în acest sens.

Conform unui comunicat de marți seara, din verificările făcute de oamenii legii a reieșit că 14 persoane, din cadrul a șase organizații, autointitulate civice, respectiv un grup parlamentar, respectiv AUR, "s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice". 

De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la protest și s-au dat 58 de amenzi, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea legii.

×
Subiecte în articol: parlamentari protest
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close