Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii şi oamenii de afaceri, cei mai vânaţi oameni de procurorii anticorupţie în 2012

Parlamentarii şi oamenii de afaceri, cei mai vânaţi oameni de procurorii anticorupţie în 2012

Parlamentarii şi oamenii de afaceri, cei mai vânaţi oameni de procurorii anticorupţie în 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    30 Dec 2012   •   18:39

Afaceriştii, angajaţii la Stat, cei cu funcţii de conducere, dar şi parlamentarii, au fost cei mai vânaţi de procurorii anticorupţie în 2012.

Printre cei cercetaţi pentru evaziune fiscală, trafic de influenţă, corupţie sau crimă organizată, s-au numărat parlamentarii Ion Stan şi Alin Trăşculescu, dar şi oamenii de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, Nelu Iordache sau foştii funcţionarii publici Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă şi Ioan Andreica.

Printre cele mai grave acuzaţii aduse de procurorii anticorupţie fostului deputat PDL Alin Trăşculescu (foto) sunt cele de trafic de influenţă şi spălare de bani. Acesta a demisionat din Parlament şi a fost arestat preventiv iar apoi eliberat. Acum este judecat în stare de libertate.

Şi deputatul PSD Ioan Stan a fost pus sub acuzare de anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă. Acesta şi-a dat demisia din partid, dar parlamentarii au refuzat ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Un alt parlamentar care a fost în vizorul procurorilor anticorupţie a fost şi Mihail Boldea, arestat între timp. Aceasta este acuzat că a sprijinit un grup infracţional organizat, care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare.

Anchetele procurorilor i-au vizat şi pe fostul şef al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar. Despre el, procurorii susţin că se ocupa cu evaziunea fiscală şi traficul de produse petroliere.

Printre cei anchetaţi de procurorii DNA se află şi fostul director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă, dar şi cîţiva şefi ai unor direcţii.

Anchetele procurorilor DIICOT au vizat şi infracţiunile comise în sistemul bancar. Vizaţi au fost Adrian Martiş şi Andrei Nanu, ambii directori la BRD, Alexandru Claudiu Cercel-Duca, vicepreşedinte şi mai mulţi  directori de sucursale ai aceleeaşi bănci, acuzaţi de fraude bancare.

În acelaşi dosar este acuzat şi Aurel Şaramet, director al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

O altă anchetă a fost începută, de puţin timp,  în cazul omului de afaceri Nelu Iordache. Acesta a fost arestat preventiv pe 2 decembrie, în dosarul în care procurorii anticorupţie îl acuză de deturnarea a 25 de milioane de lei, din fonduri ale Uniunii Europene.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close