Antena 3 CNN Actualitate Semnalizare rutieră suplimentară la intrare în Pasajul Unirii. Când încep lucrările

Semnalizare rutieră suplimentară la intrare în Pasajul Unirii. Când încep lucrările

Încep lucrările pentru semnalizarea rutieră suplimentară la intrare în Pasajul Unirii.

Semnalizare rutieră suplimentară la intrare în Pasajul Unirii. Când încep lucrările
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Silvia Preda    |    07 Mar 2023   •   16:51

Constructorii încep, miercuri, lucrările de montare a noilor sisteme suplimentare de semnalizare și avertizare în privința regimului de înălțime maxim admis de 3,5 metri, pentru circulația vehiculelor prin Pasajul Unirii.

Primele astfel de lucrări se vor realiza pe axul drumului și vor consta în reconfigurarea zonei mediane a bulevardului Dimitrie Cantemir. Mai exact, pentru început, între sensurile de circulație va fi construit un scuar cu o lățime de aproximativ 1 metru, ce va avea dublu rol.

Pe de-o parte, va separa fluxurile de trafic, iar pe de altă parte, va susține fundațiile noilor porți de semnalizare, precum și a celei de gabarit.

Citiţi şi: Cinci pasaje din Bucureşti, în pericol de prăbuşire la un cutremur de 7 grade

În perioada lucrărilor, traficul autovehiculelor la intrarea și în interiorul pasajulului va fi restricționat parțial, pe una dintre cele două benzi de circulație, în ambele sensuri de mers.

"Proiectate de către specialiști ai Universității Tehnice de Construcții București și ai Brigăzii de Poliție Rutieră, cu zeci de ani de experiență în domeniul semnalizării și avertizării rutiere și avizate de către Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, sistemele suplimentare ce vor fi instalate vor fi următoarele:

- noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise, corelate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii, camere video și cu panouri informative de tip LED

- noi porți de gabarit, corelate cu noua semnalistică de la sol (înființare de noi scuaruri, benzi de circulație cu sisteme rezonatoare și benzi de circulație speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona dedicată intrării în pasaj)", informează Birou Presă al Sectorului 4 al Municipiului București.

Sistemul electronic de panouri de avertizare și semafoare ce va fi montat la cele două intrări în pasaj va putea fi folosit și în cazul unor eventuale situații de urgență apărute în interiorul tunelului rutier (incendii, inundații, accidente etc).

×
Subiecte în articol: pasajul Unirii semnalizare avertizare
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close