Antena 3 CNN Actualitate Patru fete-salvamar salvează vieți pe plaja din Eforie Nord: "E ceva unic"

Patru fete-salvamar salvează vieți pe plaja din Eforie Nord: "E ceva unic"

Două fete din Harghita sunt acum femei-salvamar pe litoral. De altfel, în toate staţiunile româneşti această meserie este practicată de numai patru fete. Toate vor rămâne la datorie până la 1 octombrie.

Patru fete-salvamar salvează vieți pe plaja din Eforie Nord: "E ceva unic"
de Raluca Butan    |    30 Aug 2020   •   12:30

Tinere, sprintene, puternice şi... curajose. Aşa pot fi descrise succint cele patru fete-salvamar de pe litoralul românesc. Mai exact, din staţiunea Eforie Nord. De fiecare dată când situaţia o impune, ele se aruncă în valuri şi salvează vieţi. Andreea povesteşte prima ei misiune.

"Am scos de aici doi copii, erau la mare, părinţii cum stau mai în spate, nu au grijă de copii. Erau aici cu colacele, erau şi valuri, era steag roşu, i-am scos din apă, nu mai puteau să ajungă din cauza curenţilor", a povestit tânăra care salveză vieți pe plaja din Eforie Nord.

Colega ei, tot Andreea, a fost martora unui incident şocant. Numai spiritul ei de observaţie a făcut să fie evitată o tragedie.

"În urmă cu două săptămâni a avut loc o intervenţie foarte grea. A fost nevoie de 7 salvamari pentru a scoate un om din apă. Era o groapă foarte mare în apă, curenţii trăgeau... Mă bucur că am fost aici să-l observ şi am comunicat imediat bazei să aducă şenilata şi ajutoare", a declarat tânăra.

Povestea celor patru fete-salvamar din Eforie Nord

Etelka şi Adri au ajuns în punctul de salvamar tocmai din... Harghita. Cândva, ele erau doar turiste. Însă dragostea de mare a inversat rolurile

"Anul trecut eram aici ca turişti şi mi-a plăcut. Şi am vrut să stau toată vara aici, pe plajă. Trebuie să fim foarte atente, pentru că oamenii nu înţeleg pericolul

Pentru toate, nu există nimic mai frumos decât bucuria din ochii oamenilor salvaţi din larg. Când stau să mă gândesc că pot ajuta oamenii atunci când sunt în pericol, e ceva unic să ştii că viaţa unei persoane este în mâinile tale şi... când poţi să ajuţi, de ce nu? Am apa în sânge, dacă sunt de aici de la mare, e ca şi cum aş fi acasă", a explicat Etelka.

Grijulii, colegii lor încearcă să le menajeze şi să nu le expună, atunci când marea e furioasă.

Bărbaţii s-ar lăsa purtaţi la mal de braţele fetelor, în cazul unui incident nedorit. Tinerele salvatoare vor supraveghea plaja până la 1 octombrie.

×
Subiecte în articol: Eforie Nord
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close