Antena 3 CNN Actualitate Patru persoane de la protestul AUR, sancționate după ce l-au agresat pe Ludovic Orban în fața Parlamentului

Patru persoane de la protestul AUR, sancționate după ce l-au agresat pe Ludovic Orban în fața Parlamentului

Patru persoane au fost sancţionate de jandarmi, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, pentru că l-au agresat, miercuri, pe fostul premier Ludovic Orban la intrarea în sediul Parlamentului.

Patru persoane de la protestul AUR, sancționate după ce l-au agresat pe Ludovic Orban în fața Parlamentului
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   12:28

Jandarmii bucureșteni au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, celor care l-au agresat pe fostul premier Ludovic Orban, la protestul AUR de miercuri.

Direcția Generală de Jandarmi București a transmis, joi, că a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii faptei de tulburare a ordinii publice.

„În cazul agresării domnului Orban Ludovic, au fost identificați patru contravenienți, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare”, transmite Jandarmeria Capitalei.

Citeşte şi: Ludovic Orban, atacat de simpatizanții AUR, în fața Parlamentului: ”Am fost lovit, scuipat și înjurat!” | Totul a fost filmat

În cazul celui de-al doilea parlamentar, Csoma Botond, a fost identificat un contravenient, pentru acesta fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei. 

În total, pentru încălcarea legislaţiei, participanţii la protestul neautorizat au primit amenzi în valoare totală de peste 50.000 de lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârșit abateri de la cadrul legal în vigoare.

Ludovic Orban a acuzat că a fost scuipat şi înjurat la protestul AUR

Fostul premier Ludovic Orban a acuzat faptul că miercuri a fost lovit cu un băț de steag, scuipat și înjurat la protestul AUR de la Palatul Parlamentului.

„Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace. 

În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori și care îi incitau pe alții la o atitudine agresivă”, a declarat Ludovic Orban.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close