Antena 3 CNN Actualitate PCM Covasna: Băsescu azi e un politician, mâine poate nu. Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi

PCM Covasna: Băsescu azi e un politician, mâine poate nu. Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi

PCM Covasna: Băsescu azi e un politician, mâine poate nu. Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va fi
12 Aug 2013   •   13:56

Preşedintele Traian Băsescu este azi "doar un politician" care poate "mâine nu mai e", în schimb Ţinutul Secuiesc "a fost, este şi va rămâne", declară liderul Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, care recomandă şefului statului să urmeze exemplul Ungariei, unde democraţia funcţionează bine.
  
"Preşedintele Traian Băsescu e azi doar un politician, mâine poate nu, în schimb Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va rămâne. În locul domniei sale mi-ar fi ruşine să vorbesc în acest mod despre politicienii ungari, după ce la Universitatea de Vară de la Tuşnad Băi a stat lângă premierul Orban Viktor. Mă întreb dacă s-a folosit de Orban Viktor în scop electoral", a spus Kulcsar Terza, citat de Mediafax.
   
Totodată, liderul PCM Covasna a atras atenţia preşedintelui Băsescu că România a intrat în Uniunea Europeană şi oricine poate circula liber pe teritoriul ţării.
 
"Dacă nu-i convine, să reînfiinţeze graniţele din perioada comunistă şi atunci poate să decidă cine poate să intre sau nu în România. Preşedintele Băsescu nu ştie ce vorbeşte sau poate face asemenea declaraţii doar din motive electorale. (...) Îl recomand să ia exemplul Ungariei. În timp ce în România există corupţie, Ungaria înregistrează dezvoltare economică. De asemenea, în Ungaria democraţia funcţionează mPai bine, acolo nu se interzice, de exemplu, folosirea simbolurilor, cum se face în România", a afirmat Kulcsar Terza.   
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Izvoru Mureşului (Harghita), că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

×
Subiecte în articol: tinutul secuiesc
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close