Antena 3 CNN Actualitate PDL cere reluarea Bacalaureatului, urmare a suspiciunilor de fraudă

PDL cere reluarea Bacalaureatului, urmare a suspiciunilor de fraudă

PDL cere reluarea Bacalaureatului, urmare a suspiciunilor de fraudă
de S.T.    |    01 Iul 2013   •   17:52

PDL cere reluarea probei de Limba română la Bacalaureat şi solicită Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen, a anunţat, luni, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.
   
Ea a spus că, dacă informaţiile cu privire la scurgerea de informaţii înaintea probei de Limba română la Bacalaureatul de anul acesta sunt adevărate, înseamnă că Ministerul Educaţiei este obligat să recurgă la o măsură radicală.
   
Aproximativ 20 de profesori supraveghetori la examenul de bacalaureat susţinut la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală au fost duşi, luni, la Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi.

Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, a fost schimbată, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, luni, pentru suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi literatura română.
  
Ministerul Educaţiei spune că niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisă la Limba română de la bacalaureat nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 9.00, iar STS a făcut verificări şi a asigurat că nu a existat nicio breşă în reţeaua informatică.

Citeşte şi:

Mugur Ciuvică, despre posibila fraudă la BAC: Mi-e să nu fie un exces de zel al autorităţilor

×
Subiecte în articol: pdl Raluca Turcan examen bacalaureat 2013
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close