Antena 3 CNN Actualitate Pedeapsa aplicată evazioniştilor s-ar putea dubla. Proiectul de lege, dezbătut astăzi în Senat

Pedeapsa aplicată evazioniştilor s-ar putea dubla. Proiectul de lege, dezbătut astăzi în Senat

Pedeapsa aplicată evazioniştilor s-ar putea dubla. Proiectul de lege, dezbătut astăzi în Senat
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Mai 2012   •   07:12

Persoanele condamnate pentru evaziune fiscală ar putea primi pedepse duble pentru faptele lor. Comisia pentru Buget Finanţe a Senatului dezbate azi un proiect de lege care prevede acest lucru.  Cel puţin  40 de miliarde de euro se scurg anual spre economia subterană. Numai în ultimele 24 de ore, anchetatorii au descoperit o reţea care a prejudiciat statul cu 6 milioane de lei, prin vânzarea de combustibil contrafăcut.

Poliţiştii din Ploieşti aveau informaţii că mai mulţi contrabandişti vindeau combustibil contrafăcut, ca sa evite plata accizelor. Doi dintre capii formaţiunii au fost aduşi la audieri. Membrii reţelei au prejudiciat statul în felul acesta cu peste 6 milioane de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii au pus sechestru pe un o vilă, un apartament şi trei terenuri din Ploieşti, evaluate la aproximativ 5 milioane de lei.

Pentru a opri valul de evaziune fiscală, senatorul conservator Dan Voiculescu a propus un proiect care dubleză pedeapsa pentru cei care fraudează statul.

Până acum, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, în care PDL şi UNPR deţin majoritatea, a avizat negativ acest proiect. A fost însă doar un aviz consultativ. Este greu de înţeles totuşi, de ce fosta putere a decis să fie indulgentă cu evazioniştii, spune Dan Voiculescu. După întocmirea Raportului în Comisie, propunerea legislativă va trebui votată de plenul Senatului.


×
Subiecte în articol: evaziune fiscala Senat Dan Voiculescu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close