Antena 3 CNN Actualitate Pedeapsa pe care riscă să o ispășească șoferul de 19 ani drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai | Avocatul Pavel Abraham: ”Am putea avea surpriză”

Pedeapsa pe care riscă să o ispășească șoferul de 19 ani drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai | Avocatul Pavel Abraham: ”Am putea avea surpriză”

Avocatul Pavel Abraham, fost șef al Poliției Române, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre pedeapsa pe care riscă să o ispășească șoferul de 19 ani, drogat, care a izbit în plin opt oameni, la 2 Mai, dintre care doi au murit.

Pedeapsa pe care riscă să o ispășească șoferul de 19 ani drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai | Avocatul Pavel Abraham: ”Am putea avea surpriză”
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2023   •   21:53

”O să vă dezamăgesc. Este adevărat că a apărut o nouă reglementare care prevede că în situația în care, sub influența alcoolului su sub influența substanțelor psihoactive, o persoană ucide două sau mai multe persoane, nu poate fi condamnată cu suspendare, decât cu executare. Dar, atenție, ea va intra în vigoare numai de la 1 ianuarie 2024.

Ca urmare, i se va aplica legea cea mai favorabilă, cea existentă acum și am putea avea ”surpriza”, deși este puțin probabil în viziunea mea, dată fiind situația, să fie condamnat chiar cu suspendare”, a precizat avocatul Pavel Abraham, în direct la Antena 3 CNN.

Citește și: Șoferul drogat care a ucis doi tineri cu bolidul la 2 Mai a fost reținut pentru 24 de ore

”Am sesizat că el a mai fost testat. Este foarte grav, fiindcă nu-mi dau seama simplul fapt că a condus anterior sub influența substanțelor psihoactive, fapta este infracțiune.

Ca urmare, permisul trebuia preluat și el, am înțeles că are de scurtă durată permisul, nu ar fi putut conduce în acest moment.

Înseamnă că apare o suspiciune rezonabilă că s-a întâmplat ceva la nivelul relațiilor sociale din România specifice, având în vedere poziția socială a unora sau a altora”, a mai spus avocatul Pavel Abraham.

Citește și: Tudorel Butoi, despre șoferul drogat care a spulberat opt tineri la 2 Mai: ”Este un naiv excentric. A distrus familii”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”Este foarte frecvent, în ultima perioadă, pentru a spori efectul consumului de astfel de substanțe, se folosește policonsumul. Ați arătat că erau trei substanțe, culmea, toate fac parte din clasificare după Legea 143 din droguri de mare risc și în contextul acesta ele în amestec potențează consumul.

Lipsa de educație în ceea ce privește prevenirea, nimeni nu spune că ar trebi, în primul rând, să prevenim asemenea situații. Asta înseamnă educație organizată în sistemul școlar”, a mai precizat Pavel Abraham.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close