Antena 3 CNN Actualitate Pensiile ar putea intra cu întârziere în luna aprilie pentru milioane de români

Pensiile ar putea intra cu întârziere în luna aprilie pentru milioane de români

Pensiile ar putea intra cu întârziere în luna aprilie. La fel și ajutoarele sociale.

de Laura Dinu    |    20 Mar 2024   •   14:00

Pensionarii așteaptă cu sufletul la gură banii de la o lună la alta. Și asta din cauza cheltuielilor care sunt din ce în ce mai mari. 

Din păcate, în luna aprilie, banii ar putea intra cu întârziere. Și nu doar banii de pensii, ci și ajutoarele sociale sau alte beneficii acordate de Ministerul Muncii. 

Totul, din cauza unui protest al poștașilor. Blocul Național Sindical a lansat ieri campania ”Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”.

Aceștia au anunțat că, în prima fază a campaniei, poștașii vor intra într-o grevă de avertisment. Ulterior, dacă nu se va ajunge la o înțelegere, va fi demarată greva generală.

”Blocul Național Sindical atrage atenția că, până în acest moment, în timpul procesului de negociere colectivă, conducerea Poștei Române nu a ajuns la un consens cu SLPR. 

Mircea Burlacu, vicepreședinte BNS: ”Conducerea Poștei Române și directorul general Valentin Ștefan nu au fost niciodată interesați de negocierea colectivă! Valentin Ștefan nu și-a dorit încheierea unui contract colectiv de muncă cu rolul de a stabili pacea socială în cadrul companiei. Valentin Ștefan nu a participat la niciuna din ședințele de negociere colectivă, trimițând acolo persoane fără mandat.

Negocierea colectivă la nivel de unitate este o obligație de la care nu se pot sustrage nici angajatorul, nici lucrătorii în toate formele lor de organizare! 

Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit! Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România și, nu în ultimul rând, ținând cont că Poșta Română  distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”.

Reamintim că principalele revendicări ale BNS și SLPR vizează o creștere salarială de 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române și o majorare a sporurilor de loialitate cu un procent între 5 și 10”, scriu reprezentanții Blocului Național Sindical pe o rețea socială. 

❗️Blocul Național Sindical lansează campania ,,Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta...

Publicată de Blocul Național Sindical pe Marţi, 19 martie 2024

×
Subiecte în articol: pensii aprilie Posta Romana
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close