Antena 3 CNN Actualitate Pensii 2022: Cine sunt pensionarii care primesc peste 20.000 de lei pe lună

Pensii 2022: Cine sunt pensionarii care primesc peste 20.000 de lei pe lună

Conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), numărul total de beneficiari de pensii de serviciu a fost, în iulie 2022, de 9.864 de persoane. Cine sunt pensionarii care primesc peste 20.000 de lei pe lună.

Pensii 2022: Cine sunt pensionarii care primesc peste 20.000 de lei pe lună
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Claudia Popovici    |    22 Iul 2022   •   17:38

Mai exact, potrivit CNPP, de Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României au beneficiat în luna iulie un număr de 766 persoane. Pensia medie era de 5.783 de lei, din care 2.816 de lei suportați de la bugetul de stat.

În ceea ce privește beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, numărul acestora era de 732 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.930 de lei (2.528 de lei de la bugetul de stat).

Conform Casei Naţionale de Pensii Publice, de Legea 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România beneficiau 1.394 de pensionari, iar pensia medie se ridică la 11.374 de lei, din care 7.553 lei suportați din bugetul de stat.

Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 566 de persoane, media fiind de 8.474 de lei, din care 3.424 de lei cota suportată din bugetul de stat.

De asemenea, de Legea 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătorești şi al Parchetelor beneficiau 1.673 de pensionari, pensia medie fiind de 4.992 de lei, din care 2.582 de lei suportați din bugetul de stat.

Ciucă vrea păstrarea pensiilor militare: "Ele sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale"

"Primul lucru pe care vreau să îl subliniez este că pensiile militare, indiferent de domeniul de activitate unde îşi desfăşoară activitatea, sunt pensii militare de stat, pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale", a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Guvernului spune că speră să putem să avem până la finalul anului îndeplinirea jalonului nostru din PNRR pentru salarii şi pensii. 

"La nivelul coaliţiei am decis ca tot ceea ce înseamnă reglementarea salariilor şi a pensiilor să constituie activitatea de analiză în interiorul grupurilor de lucru care vor lua fiinţă la nivelul Ministerului Muncii, din care vor face parte atât reprezentanţii structurilor guvernamentale, cât şi reprezentanţii patronatelor, sindicatelor, societăţii civile, astfel încât să putem să avem până la finalul anului ceea ce va reprezenta îndeplinirea jalonului nostru din PNRR şi pentru salarii şi pentru pensii", a continuat şeful Executivului.

Ministrul Finanțelor, anunțul major care schimbă soarta pensionarilor

Toate pensiile ar putea fi impozitate, nu doar cele speciale, lasă de înțeles ministrul de Finanțe.

Adrian Câciu spune însă că mai are nevoie de date suplimentare înainte de prezentarea raportului. 

Jurnalist: Ați spus că un impozit va exista. El va fi pentru toate pensiile din România sau doar pentru cele ”speciale”? 

Adrian Câciu: Cu riscul de a vă dezamăgi, nu voi da acum acest răspuns. Pentru că sunt elemente pe care trebuie să le avem în vedere, mai ales ținând cont de decizia din 2020, a Curții Constituționale, în care contributivitatea nu poate fi afectată din perspectiva impozitării. De aceea trebuie să ne uităm foarte atent. Răspunsul nu este nici da, nici nu, ne uităm foarte atent. Pentru că implicațiile nu sunt numai fiscale sau economice ci sunt și din perspectivă de constituționalitate și juridică. 

Jurnalist: Eu înțeleg din asta, ca jurnalist, că variantele sunt pe masă acum. Sau orice variantă este pe masă acum.

Adrian Câciu: ..... 

Jurnalist: Și tăcerea este un răspuns! 

El ar trebui să îi prezinte astăzi premierului soluții pentru impozitarea pensiilor, mai ales a celor speciale, cu până la 50%.

×
Subiecte în articol: pensii pensionari
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close