Antena 3 CNN Economic Ciucă vrea păstrarea pensiilor militare: "Ele sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale"

Ciucă vrea păstrarea pensiilor militare: "Ele sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale"

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că în coaliţie s-a decis ca reglementarea salariilor şi a pensiilor să fie analizată în grupuri de lucru, la Ministerul Muncii, precizând că pensiile militare nu sunt pensii speciale.

Ciucă vrea păstrarea pensiilor militare: "Ele sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    21 Iul 2022   •   15:51

"Primul lucru pe care vreau să îl subliniez este că pensiile militare, indiferent de domeniul de activitate unde îşi desfăşoară activitatea, sunt pensii militare de stat, pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale", a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Guvernului spune că speră să putem să avem până la finalul anului îndeplinirea jalonului nostru din PNRR pentru salarii şi pensii. 

"La nivelul coaliţiei am decis ca tot ceea ce înseamnă reglementarea salariilor şi a pensiilor să constituie activitatea de analiză în interiorul grupurilor de lucru care vor lua fiinţă la nivelul Ministerului Muncii, din care vor face parte atât reprezentanţii structurilor guvernamentale, cât şi reprezentanţii patronatelor, sindicatelor, societăţii civile, astfel încât să putem să avem până la finalul anului ceea ce va reprezenta îndeplinirea jalonului nostru din PNRR şi pentru salarii şi pentru pensii", a continuat şeful Executivului.

Ministrul Muncii: ”Pensiile militare nu sunt unele speciale. Nu pot intra în această categorie”

Pensiile militare nu intră in categoria celor speciale. Este anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Mai mult, social-democratul a subliniat că totodată chiar si Comisia Europeană a înțeles că pensiile militarilor nu au cum intra în această categorie.

”Eu nu cred că pensiile militare sunt pensii speciale. Nu cred că vor intra aici pentru că noi vom discuta cu Comisia.

Au înțeles că pensiile militare nu au cum intra în această categorie. Sunt chestiuni diferite. Vom încheia discuțiile cu Comisia”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă pensii pensii militare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close