Antena 3 CNN Actualitate Pensiile românilor nu cresc de la 1 ianuarie 2024. Marcel Ciolacu, anunţ important pentru pensionari: "Legea pensiilor va intra în vigoare, dar aplicarea directă va dura"

Pensiile românilor nu cresc de la 1 ianuarie 2024. Marcel Ciolacu, anunţ important pentru pensionari: "Legea pensiilor va intra în vigoare, dar aplicarea directă va dura"

Noua lege a pensiilor va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2024, pensiile românilor se măresc cu 13,8%, dar aplicarea directă va dura, a precizat, sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu.

Pensiile românilor nu cresc de la 1 ianuarie 2024. Marcel Ciolacu, anunţ important pentru pensionari: "Legea pensiilor va intra în vigoare, dar aplicarea directă va dura"
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Milena Niță    |    28 Oct 2023   •   15:30

Întrebat când vor crește pensiile românilor, şeful Guvernului a răspuns că "România are legi. La anul va avea o indexare de 13,8%, este indicele de inflație pe anul trecut. 

În noua lege se regăsește din nou acest fapt, că trebuie cu indicele de inflație anuală intervenit pe pensii".

Marcel Ciolacu și-a manifestat încrederea că până la sfârșitul lunii noiembrie va trece noua lege a pensiilor prin Parlament, apoi va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie 2024.

Legea are prevăzută închiderea "anumitor inechități", a precizat premierul, adăugând că nu se poate pune în aplicare instant.

Citeşte şi: Marea recalculare a pensiilor. Tabelul care arată cine sunt românii cei mai defavorizaţi după majorarea din 2024

De anul viitor, pensiile se măresc cu 13,8 % conform legii, noua lege a pensiilor va intra în vigoare pe 1 ianuarie, dar "aplicarea directă va dura".

"Eu legea n-o pitesc, va merge în Parlament", a adăugat prim-ministrul, potrivit Mediafax.

Recent, Ciolacu spunea că ar urma să fie purtate noi discuţii la Bruxelles cu oficialii Comisiei Europene despre noua lege a pensiilor. 

Vezi şiCresc pensiile: Câţi bani primesc în plus românii în funcţie de anul naşterii. Tabelul după vârstă, anul pensionării şi stagiul de cotizare

Și atunci, premierul spunea că şi-ar dori ca această lege să fie pusă în aplicare încă de anul viitor. 

Întrebat cât ar urma să fie pensia minimă de la 1 ianuarie 2024, premierul a răspuns atunci că în primul rând se va ţine cont de o majorare a pensiei în acord cu indicele inflaţiei.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close