Antena 3 CNN Actualitate Pensionarii consumă multe alimente, dar de proastă calitate

Pensionarii consumă multe alimente, dar de proastă calitate

Pensionarii consumă multe alimente, dar de proastă calitate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Oct 2011   •   16:44
Oamenii au cumpărat multă pâine şi mult zahăr, în încercarea de a suplini lipsa altor alimente, mai sănătoase dar mai scumpe.

Pensionarii consumă cel mai mult produse de bază. Într-o lună, fiecare pensionar mănâncă peste 8 kilograme de pâine, un kilogram de zahăr şi 500 de grame de orez. Ocazional, mai aleg şi brânzeturile şi carnea de peşte. Ce-i drept, doar sortimentele mai ieftine.

Sunt urmaţi îndeaproape de salariaţi, numai că aceştia fac cumpărături mai scumpe. De exemplu, un salariat consumă 2 kilograme şi jumătate de carne pe lună, în timp ce pensionarii cumpără cu 200 de grame mai puţin. Cel mai rău la acest capitol stau şomerii şi agricultorii, care nu mănâncă nici două kilograme de carne.

Salariaţii sunt campioni şi la consumul de caşcaval. Cumpără de două ori cantitatea pe care şi-o permit pensionarii şi de 11 ori mai mult decât agricultorii.

La mezeluri, situaţia este mai echilibrată. Salariaţii consumă un kilogram de preparate din carne pe lună, cu 100 de grame mai mult decât pensionarii şi cu 400 de grame mai mult decât agricultorii.

Surprinzător, dar agricultorii stau cel mai prost la capitolul alimentaţie. Sunt produse care se găsesc extrem de rar pe masa lor. Untul este unul dintre ele.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close