x close

Percheziţii de AMPLOARE în mai multe judeţe. Prejudiciul este estimat la 24 de MILIOANE de euro

de G.S.    |    09 Iul 2015   •   10:29
Procurorii DIICOT efectuează joi 16 percheziţii în judeţul Călăraşi, precum şi într-o comună din judeţul Vaslui, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări specializate în fraude cu credite luate de la bănci, dar şi fonduri UE pentru o fermă agricolă, prejudiciul fiind de aproximativ 24 milioane euro. 
 
Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, percheziţiile au loc în localităţile Floroaica şi Vâlcele din Călăraşi, precum şi în comuna Dragomireşti din judeţul Vaslui. 
 
Anchetatorii susţin că, din anul 2006 până în prezent, a fost constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune (persoanele vătămate fiind instituţii bancare), evaziune, folosirea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice, obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi transmiterea fictivă a părţilor sociale şi spălare de bani. 
 
Întreaga activitate infracţională se desfăşura în cadrul unei ferme agricole aparţinând liderului grupării, Marian Moise, situate în comuna Vâlcele, judeţul Călăraşi, această fermă fiind o adevărată "gaură pentru investiţii". 
 
Din 2006, membrii grupării, formate din Marian Moise şi rude apropiate, au obţinut mai multe credite de la o bancă pe două firme, însă banii au fost folosiţi în alte scopuri.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati