Antena 3 CNN Actualitate Percheziții de amploare pentru proxenetism şi spălarea banilor. Prejudiciul este de 10.000.000 lei

Percheziții de amploare pentru proxenetism şi spălarea banilor. Prejudiciul este de 10.000.000 lei

Percheziții de amploare pentru proxenetism şi spălarea banilor. Prejudiciul este de 10.000.000 lei
27 Mar 2019   •   14:28

O grupare infracţională specializată în proxenetism şi spălarea banilor a fost destructurată, în urma unei acţiuni comune româno-britanice, care s-a desfăşurat în judeţul Ialomiţa şi în zona metropolitană a Londrei, potrivit unor comunicate ale Poliţiei şi DIICOT. 

În cadrul acţiunilor pentru destructurarea grupării infracţionale, au avut loc opt percheziţii în judeţul Ialomiţa şi în Marea Britanie. 

La percheziţiile desfăşurate în judeţul Ialomiţa au participat procurori ai DIICOT şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Ialomiţa şi Bucureşti. O echipă operativă română a fost deplasată la acţiunile simultane desfăşurate de autorităţile judiciare britanice în zona metropolitană a Londrei. 

În urma percheziţiilor, şase persoane au fost duse la audieri şi au fost ridicate bijuterii şi sume de bani (aproximativ 46.000 lei). Totodată, a fost instituit sechestru asigurător asupra a trei case, a unui apartament, a trei autoturisme, conturi bancare şi părţi sociale. 

Potrivit unui comunicat DIICOT, activităţile anchetatorilor români au fost integrate unei acţiuni comune executată în parteneriat cu autorităţile judiciare competente britanice (Crown Prosecution Service şi Metropolitan Police Service), în executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, în instrumentarea dosarului DIICOT BT Ialomiţa şi a Operaţiunii Kedah, pe rolul Metropolitan Police Service. 

Grupul infracţional organizat ar fi fost constituit începând din 2015, iar membrii acestuia au acţionat în mod coordonat şi conform unor roluri prestabilite, pentru determinarea şi înlesnirea activităţilor de prostituţie, pe teritoriul Marii Britanii, a cel puţin 22 de femei. În urma activităţilor de proxenetism, membrii grupului infracţional beneficiau material, în mod direct. 

Cei mai mulţi dintre grupului au fost descoperiţi în Marea Britanie. 

Activităţile desfăşurate de procurori şi poliţişti au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al jandarmilor din Ialomiţa.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: perchezitii spalare de bani
Parteneri
Horoscop rune 27 martie-2 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close